H Moskvich, επιστρέφει!


Σύμφωνα με δημοσίευμα, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Moskvich είναι πολύ πιθανόν να ανασυσταθεί και να κατασκευάζει και πάλι αυτοκίνητα, έπειτα από την αποχώρηση της Renault από τη χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/5/2022

Όπως αναφέρεται σε πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», ο κ. Sergei Sobyanin, Δήμαρχος της Μόσχας, δήλωσε ότι θα κρατικοποιήσει το εργοστάσιο αυτοκινήτων που υπάρχει στη ρωσική πρωτεύουσα (και το οποίο λειτουργούσε υπό τη Renault).

Σύμφωνα με τον κ. Sobyanin το συγκεκριμένο εργοστάσιο «έχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία» και σκοπός του είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του κατασκευάζοντας αυτοκίνητα με το εταιρικό σήμα της Moskvich.

Συγκεκριμένα, ο κ. Sobyanin δήλωσε σχετικά: «Ο ξένος ιδιοκτήτης  αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο στη Μόσχα. Έχει το δικαίωμα να το πράξει, όμως εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτό. Εντός του 2022, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Moskvich».

Ο «Μοσχοβίτης», όπως σημαίνει το όνομά της, ιδρύθηκε το 1930 και σταμάτησε την παραγωγή των μοντέλων της το 2002 όταν χρεωκόπησε. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι την πτώση του «Σιδηρού Παραπετάσματος» η Moskvich παρήγαγε αυτοκίνητα που ήταν απλά στην κατασκευή τους και τη συντήρησή τους, ανθεκτικά και σχετικά προσιτότερα από τα αντίστοιχα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ρωσίας.