H νέα αγωνιστική Porsche 911 RSR κόβει την ανάσα (Video)


Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood η Porsche παρουσίασε το νέο της όπλο για τους αγώνες αντοχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 7/7/2019

Συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχει στους αγώνες αντοχής, η Porsche παρουσίασε στο Goodwood την νέα 911 RSR, την κορυφαία αγωνιστική εκδοχή της 911, με την οποία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο πρωτάθλημα WEC.

Aκολουθώντας τα βήματα της 991 RSR που είχε παρουσιαστεί το 2013 και έμεινε στους αγώνες μέχρι το 2017, και η νέα εκδοχή του μοντέλου βασίζεται στην έκδοση παραγωγής της GT3 RS. 

Σύμφωνα με την εταιρία, το 95% του νέου μοντέλου είναι καινούργιο, και το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι τα φώτα, το σύστημα των φρενων ο συμπλέκτης, το κάθισμα του οδηγού και κάποια τμήματα της ανάρτησης.

Στο επίκεντρο της νέας RSR βρίσκεται μία αναβαθμισμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού εξακύλινδρου boxer. O κυβισμός έχει ανέβει στα 4.2 λίτρα, ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής σε κινητήρα της Porsche για την 911. Η ισχύς του είναι περίπου στους 520 ίππους αν και αυτό εξαρτάται από τους περιορισμούς που βάζουν οι κανονισμοί. 

Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων αγωνιστικού τύπου. Μέχρι στιγμής και πριν την παρουσίαση στο Goodwood η Porsche έκανε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών, έχοντας καλύψει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα σε 30 ώρες λειτουργίας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η πρώτη εμφάνισή της θα γίνει στον αγώνα του WEC στο Silverstone την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 ενώ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει όπως και η προκάτοχός της όλη την σεζόν του 2020.