Η νέα BMW 2 Active Tourer θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020


H γερμανική εταιρία δεν θα αφήσει κενό χώρο απέναντι στην B-Class της Mercedes παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/9/2019

Παρά τις συγκρατημένες πωλήσεις της 2 Active Tourer αλλά και της μειωμένης ζήτησης για μοντέλα από την κατηγορία των MPV η BMW προφανώς και δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης στην ολοκαίνουργια B-Class. Η παρουσίαση της 2 Active Tourer θα γίνει μετά το λανσάρισμα των επερχόμενων κουπέ (με δύο ή τέσσερις πόρτες) μοντέλων της νέας Σειράς 2.

Ήδη το γερμανικό MPV εθεάθη να δοκιμάζεται στους γερμανικούς δρόμους κάτω από βαρύ καμουφλάζ και ενδέχεται να έχει ένα πιο δυναμικό στιλ με ελαφρώς χαμηλότερο ύψος, μικρότερους προβόλους και φαρδύτερα μετατρόχια. Σχεδιαστικά θα υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη νέα Σειρά 1 πάνω στην οποία βασίζεται.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον βασικό τρικύλινδρο βενζίνης στα 1.500 cc (με 140 PS) και τους μεγαλύτερους δίλιτρους τετρακύλινδρους. Φυσικά το παρόν θα δώσουν και οι δίλιτροι diesel ξεκινώντας από τον επίσης 1.500άρηξ με τους 116 PS και φτάνοντας στους δίλιτρους με 150 PS και 190 PS. Ότι δηλαδή υπάρχει στις εκδόσεις κινητήρων της Σειράς 1 που έχει ξεκινήσει το λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά.

Όπως προ-είπαμε θα προηγηθεί η παρουσίαση της τετράθυρης 2 Gran Coupe προς τα τέλη του έτους, ενώ αρχές 2020 θα δούμε και την δίπορτη κουπέ έκδοση. Η νέα 2 Active Tourer θα παρουσιαστεί από τα μέσα του 2020, ενώ αργότερα αναμένεται και μια plug-in υβριδική έκδοση. Δεν προβλέπεται επταθέσια έκδοση, όπως είχε η απερχόμενη γενιά.