Η νέα BMW M3 θα είναι διαθέσιμη και ως Touring


Για πρώτη φορά το αμάξωμα της Touring συνδυάζεται με το σπορ χαρακτήρα της καινούργιας M3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 13/8/2020

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία της M3 η 6η κατά σειρά γενιά της θα έχει και μια ακόμα έκδοση αμαξώματος. Την Touring, δηλαδή την πιο οικογενειακή και πρακτική στέισον.

Το ερώτημα γιατί να παρουσιάσει τώρα η BMW μια M3 Touring η απάντηση είναι σε άμεση συνάρτηση με τον ανταγωνισμό, μιας και η Mercedes-AMG C 63 είναι διαθέσιμη ως Estate –έτσι λέει η Mercedes τα δικά της στέισον- ενώ το Audi RS4, όπως και το μεγαλύτερο RS6 είναι αποκλειστικά και μόνο στέισον (Avant).

Όπως είναι αναμενόμενο η M3 Touring δεν θα διαφοροποιείται σε τίποτα από τη σεντάν σε ότι έχει σχέση με τα μηχανικά μέρη. Έτσι και σε αυτή κάτω από το μακρύ καπό θα υπάρχει ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 cc της μάρκας που χρησιμοποιείται και στις Χ5 Μ και X6 M, όπου με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 510 PS και 600 Nm.

Σε αυτά τα επίπεδα θα κυμαίνεται και η απόδοση της νέας M3, ενώ και η Touring θα έχει τα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μπορεί να στείλει και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα.

Σε σχέση με τις στάνταρ εκδοχές της Touring η M3, όπως ανακοίνωσε η BMW θα έχει μεγαλύτερα μετατρόχια, αναβαθμισμένη ανάρτηση και πιο αποδοτικά φρένα. Τέλος να πούμε πως η BMW M3 Touring δεν αναμένεται πάντως πριν από το 2022.