H νέα BMW X1 θα έχει και ηλεκτρική έκδοση ix1


Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο και η iX1 προς τα τέλη του 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 10/11/2020

Η BMW θα παρουσιάσει αύριο το πολύ-αναμενόμενο iNext ανακοινώνοντας παράλληλα και τα πλάνα της για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά θα περιλαμβάνεται και ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα εντάσσεται στην γκάμα της νέας X1 που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2021.

Ήδη η νέα Χ1 έχει «συλληφθεί» να δοκιμάζεται στους δρόμους κάτω από βαρύ καμουφλάζ αλλά να διακρίνεται το σχήμα της που θα είναι μια εξέλιξη του τωρινού μοντέλου. H νέα X1 θα έχει εκδόσεις βενζίνης, εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα, plug-in υβριδικά και δίλιτρα πετρελαίου.

Θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η iX1 που κατά μια έννοια θα αποτελέσει τον διάδοχο του ιδιαίτερου i3. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχει μια βασική έκδοση με 180 PS και μια ισχυρότερη με 250 PS. H τελευταία λογικά θα έχει και δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ για τετρακίνηση.

Ακολουθώντας την Χ3 η νέα γενιά της Χ1 θα είναι το δεύτερο μοντέλο της BMW που θα έχει εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, PHEV και ήπιες υβριδικές. Εξωτερική η iX3 θα ξεχωρίζει, όπως και η ix3, από την κλειστή μάσκα, τις ειδικής αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες, τα σχετικά λογότυπα και τις αισθητικές «ηλεκτρικές» λεπτομέρειες.

Σχετικά με την BMW iX3 υπενθυμίζεται πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 80 kWh  επιτρέπουν αυτονομία 460 km. Χάρη στην απόδοση των 286 ίππων του ενός και μοναδικού ηλεκτρικού μοτέρ, η iX3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.