H νέα γενιά της Mercedes S-Class θα είναι αποκλειστικά υβριδική


Η καινούργια S-Class θα έχει και ηλεκτρική εκδοχή, την EQ S, η οποία θα βασίζεται στο ολοκαίνουργιο πλαίσιο ΜΕΑ.

  • 7/1/2019

Η κορυφαία λιμουζίνα της Mercedes, η S-Class, έχει μπει για τα καλά σε τροχιά ανανέωσης και η γερμανική εταιρεία ήδη εξελίσσει την επόμενη γενιά της. Η οποία ως συνήθως θα συνοδεύεται και από αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που δημοσίευσε βρετανικό περιοδικό η έβδομη κατά σειρά γενιά της top λιμουζίνας θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το μεγάλο μεταξόνιο. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο μεγάλη απόσταση ανάμεσά της και στην Ε-Class και να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο πολυτελής της χαρακτήρας.

Παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από plug-in υβριδικές εκδόσεις. Οι οποίες εξελίσσονται γύρω από τους καινούργιους σε σειρά εξακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου, των 3.000 και 2.900 cc αντίστοιχα. Οι υβριδικές S-Class θα έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για έως και 100 χιλιόμετρα, τιμή κορυφαία σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα.

Στη γκάμα θα περιλαμβάνεται και ο biturbo V8 των 4.000 cc της AMG, ενώ γίνεται λόγος και για ένα νέο σύστημα τετρακίνησης με πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής στους δύο άξονες.

Η βάση της νέας S-Class θα βασίζεται στην ανανεωμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή του πλαισίου MRA, ενώ η ηλεκτρική «αδελφή» της, η EQ S, θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτροκίνητα μοντέλα πλαίσιο ΜΕΑ.

Θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες –έναν σε κάθε άξονα- και απόδοση σαφώς μεγαλύτερη από τα 400 PS της EQ C. Ο προγραμματισμός πάντως κάνει λόγο και για μια έκδοση AMG της, με 600 PS, την ίδια στιγμή που η αυτονομία αναμένεται να είναι γύρω στα 500 km.