H νέα γενιά του Dacia Sandero θα είναι και υβριδική


H Dacia προχωρά στην ανανέωσης της γκάμας της, καθώς εκτός του νέου Sandero θα εμφανιστούν μέσα στο 2020 και τα επίσης καινούργια Logan και Dokker.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Στη Dacia έχουν αρχίσει και εξελίσσουν την τρίτη γενιά του Sandero, που θα βασιστεί στο νέο πλαίσιο CMF-B της συμμαχίας Renault Nissan. Στο πλαίσιο δηλαδή στο οποίο βασίζονται τα ολοκαίνουργια Renault Clio και Captur, καθώς και το επίσης καινούργιο Nissan Juke.

Στο Sandero πάντως θα χρησιμοποιηθεί μια πιο φτηνή έκδοση του πλαισίου, η οποία δεν θα υποστηρίζει τα τελευταία συστήματα. Ο λόγος για αυτό είναι να υπάρχει μια ικανή διαφοροποίηση από το Clio, αν και το Sandero αναμένεται να έχει καινούργιο σύστημα infotainment.

Σύγχρονη αναμένεται να είναι και η γκάμα των κινητήρων, που θα περιλαμβάνει τα τρικύλινδρα σύνολα βενζίνης των 1.000 cc με 75 (ατμοσφαιρικά) και 100 PS (turbo), αλλά όχι και το μεγαλύτερο των 1,33 lt με τα 130 PS που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Mercedes.

Με την ίδια λογική δεν θα είναι διαθέσιμη ούτε η έκδοση των 115 PS των diesel των 1.500 cc αλλά μόνο αυτή με τα 85 PS. Από την άλλη το Sandero Stepway θα έχει και μια υβριδική έκδοση με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.600 cc και συνδυασμένη απόδοση 140 PS.

Το νέο Sanderο θα παρουσιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς και στην έκθεση στο Παρίσι, όπου θα εμφανιστεί και η νέα, επίσης τρίτη κατά σειρά, γενιά του Logan. Η Ρουμάνικη εταιρεία προγραμματίζει και με νέα έκδοση του Dokker, η οποία θα βασίζεται στο τρέχον πλαίσιο M0 και θα παρουσιαστεί την άνοιξη στη Γενεύη.