Η νέα ηλεκτρική BMW θα λέγεται i2 και θα εξελιχθεί από κοινού με τη Mercedes


Για λόγους μείωσης του κόστους εξέλιξης η συνεργασία των δύο εταιρειών στα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πολύ πιθανή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/3/2019

Η BMW είναι πιθανό να εξελίσσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο και η ένδειξη για αυτό είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του αρμόδιου τμήματός της Klaus Fröhlich ο οποίος ανάφερε στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazine πως το i Division της γερμανικής εταιρείας εργάζεται πάνω σε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα είναι έτοιμο το 2024 και η τιμή του δεν θα ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Μια πιθανή επωνυμία του είναι το i2 και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν θα τοποθετείται κάτω από την i3 ή αν θα την αντικαταστήσει. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι διαστάσεις της i2 είναι παραπλήσιες με αυτές της i3, αλλά η χαμηλότερη τιμή της μπορεί να σημαίνει πως θα κατασκευάζεται παράλληλα με τη διάδοχο της τελευταίας.

Η επίτευξη μιας τιμής μικρότερης των 30.000 ευρώ θα οφείλεται στο ότι το πλαίσιο δεν θα έχει ανθρακόνημα αλλά θα αποτελείται αποκλειστικά από αλουμίνιο ή ατσάλι, ενώ το πιθανότερο είναι να έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Mercedes. Για λόγους μείωσης του κόστους φυσικά. Επίσης αναφέρεται πως ο σχεδιασμός θα είναι πιο συντηρητικός σε σχέση με την i3 και θα μπορούσε να είναι είτε ένα μικρό σεντάν είτε ένα τετράθυρο κουπέ.