Η νέα ηλεκτροκίνητη γενιά των smart είναι εδώ!


Η απόφαση της smart να διακόψει τη διάθεση των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αισθητική αναβάθμιση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων προτάσεών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/9/2019

Σε μια νέα εποχή περνά από τις αρχές του επόμενου έτους η smart, υλοποιώντας την απόφασή της να διακόψει την παραγωγή και τη διάθεση προτάσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση.

Αφετηρία αυτής της νέας εποχής για τη γερμανική φίρμα θα αποτελέσει η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η οποία και θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα των ανανεωμένων ηλεκτροκίνητων smarts.

Τα smart fortwo, fortwo cabrio και forfour, τα οποία φέρουν πλέον τα διακριτικά “EQ” διαφοροποιούνται αισθητικά χάρη στον ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων.

Μάλιστα ανάμεσα στους τρεις τύπους αμαξώματος παρατηρούνται μικρές σχεδιαστικές αποκλίσεις που αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ξεχωριστή ταυτότητα. Έτσι, το smart fortwo διακρίνεται για το δυναμικότερο παρουσιαστικό του, ενώ το forfour υιοθετεί έναν πιο εύπεπτο χαρακτήρα και το cabrio να ισορροπεί ανάμεσα τους.

Παρεμβάσεις ωστόσο έχει δεχθεί ο θάλαμος επιβατών των smart EQ. Ειδικότερα, η κεντρική κονσόλα των fortwo και forfour έχει ανασχεδιαστεί φιλοξενώντας έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Με τη σειρά του, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εφοδιάζεται με έγχρωμη οθόνης αφής 8 ιντσών, διαθέτοντας εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος εφοδιάζει τα smart EQ έρχεται από το πρόσφατο παρελθόν αποδίδοντας 60 kW και 160 Nm ροπής. Το ίδιο ισχύει και για τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων.