H νέα μάσκα είναι το βασικό γνώρισμα του ανανεωμένου Mini Hatcback


Facelift με αρκετές αλλαγές και για την πιο πρακτική και οικογενειακή έκδοση του Mini, που θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/2/2021

Μπορεί το Mini hatchback να είναι πιο κοντά από πλευράς αμαξώματος στο αρχέτυπο αλλά σίγουρα η πεντάθυρη εκδοχή είναι σαφώς πιο πρακτική. Όχι μόνο γιατί έχει δύο επιπλέον πόρτες που διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο όσων κάθονται πίσω, αλλά κυρίως γιατί αυτοί έχουν αισθητά μεγαλύτερο χώρο στη διάθεσή τους. Χώρος ο οποίος προκύπτει από το αυξημένο κατά 160 χιλιοστά μήκος του και κυρίως από τα επιπλέον 72 χιλιοστά του μεταξονίου του. Όσο για το πορτμπαγκάζ του κυμαίνεται από τα 278 έως τα 941 λίτρα.

Το πιο πρακτικό πεντάθυρο Mini ακολουθεί πλέον την ανανέωση που εφαρμόστηκε αρχικά στο hatchback και περιλαμβάνει καταρχήν τη νέα, πιο τονισμένη εξαγωνική μάσκα. Ταυτόχρονα ο εμπρός προφυλακτήρας έχει αποκτήσει κάθετες εισαγωγές αέρα στα άκρα του, ενώ καινούργιος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας.

Επιπλέον η οροφή του μπορεί προαιρετικά να είναι βαμμένη σε διάφορους χρωματικούς τόνους -η επιλογή αυτή ονομάζεται Multitone Roof- στοιχείο που αυξάνει και άλλο τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Ταυτόχρονα οι προβολείς LED είναι πλέον στάνταρ όπως και τα πίσω φώτα με το Union Jack που πλέον είναι πιο σκούρα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό το πεντάθυρου Mini με νέους αεραγωγούς και νέο περίβλημα για το σύστημα infotainment των 8,8 in. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων παραμένει προαιρετικός, ενώ στάνταρ είναι η δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι που έχει επιπλέον και νέα μπουτόν.