Η νέα Μercedes-AMG 45-S θα έχει 421 άλογα


Στην άτυπη κούρσα του δυνατότερου hatchback παραγωγής η A45S φαίνεται ότι θα πάρει κεφάλι απέναντι στο Audi RS3
 

  • 2/1/2019

Μετά την παρουσίαση της Mercedes-AMG A35, το ενδιαφέρον είχε στραφεί προς το "κυρίως πιάτο", την έλευση της A-45. Kαι βέβαια αυτό αφορά κυρίως την ιπποδύναμη που θα είχε η πιο σπορ έκδοση της A-Class και αν θα έπαιρνε τα σκήπτρα από το Audi RS3 των 400 ίππων στην κούρσα του πιο δυνατού hot hatch στον πλανήτη.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε από ασφαλιστική εταιρία της Γερμανίας αποκαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό της Mercedes. Θα υπάρχουν τελικά δύο εκδόσεις της AMG-45, η "απλή" με 387 άλογα και η "S" με 421 άλογα, και οι δύο από τον αναβαθμισμένο τούρμπο τετρακύλινδρο των δύο λίτρων.

Αν όντως επιβεβαιωθού αυτά τα νούμερα, τότε η A-45S θα γίνει το πιο δυνατό hatchaback της αγοράς ξεπερνώντας το Audi RS3 κατά 21 ίππους. Η αύξηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα κάνει ακόμα πιο γρήγορη τη νέα κορυφαία A-Class ξεπερνώντας τα 4,2 δευτερόλεπτα της προηγούμενης για το 0-100 km/h ενώ είναι πιθανό να ανέβει και η τελική ταχύτητα πάνω από τα 270 km/h. 

Μαζί με την αύξηση της ιπποδύναμης η νέα A-45 θα έχει σημαντικές βελτιώσεις σε πλαίσιο και αναρτήσεις ενώ θα εφοδιάζεται και με drift mode όπως είδαμε σε ένα εντυπωσιακό πρόσφατο video που ανέβασε η Merccedes-Benz.