H νέα Mercedes S-Class θα θέσει νέα premium δεδομένα


Η S-Class ήταν πάντα το σημείο αναφοράς στην κατηγορία πολυτελείας και η Mercedes θέλει να ισχύει αυτό και για την επόμενη εκδοχή της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2019

H καινούργια γενιά της κορυφαίας λιμουζίνας της Mercedes, της S-Class, δοκιμάζεται εντατικά στο δρόμο αλλά και σε πίστες όπως το Nürburgring προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την επίσημη πρεμιέρα της το 2020.

Η νέα ναυαρχίδα της Mercedes θα τεθεί για άλλη μια φορά αντιμέτωπη -κατά κύριο λόγο- με το Α8 της Audi και με τη σειρά 7 της BMW και ο στόχος των μηχανικών της εταιρείας της Στουτγάρδης είναι να δείξουν και πάλι ποιος είναι ο αρχηγός στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έτσι λοιπόν θέλουν η νέα S-Class να διατηρήσει το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που παρέχει και ταυτόχρονα να είναι πιο άμεση και με ακόμα πιο καλά δυναμικά χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρον είναι πως θα έχει δυνατότητα αυτόνομη κίνησης 3ου επιπέδου (όπως ισχύει και για το Α8) που θα της επιτρέπει να κινείται κάτω από προϋποθέσεις χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού ο οποίος πάντως θα πρέπει να είναι παρόν.

Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται κυρίως από τα νέα εξακύλινδρα σε σειρά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των 3.000 cc σε μια εξηλεκτρισμένη μορφή η οποία θα επιτρέπει την καθαρά ηλεκτρική κίνηση για έως και 100 km. Η top AMG S 63 θα κινείται από τον bi-turbo V8 των 4.000 cc της μάρκας, ο οποίος θα είναι ήπια υβριδικός (mild hybrid) με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.