Η νέα οκτακύλινδρη Bentley Flying Spur θα είναι πιο οδηγοκεντρική


Οι παραδόσεις της Flying Spur με τον V8 στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της χρονιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BENTLEY
  • 15/10/2020

Η εισαγωγική έκδοση της ναυαρχίδας της Bentley, όσο εισαγωγικό βέβαια μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο που κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είναι έτοιμη και η βρετανική εταιρεία δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει ως οδηγοκεντρική. Συγκριτικά πάντα με την έκδοση με τον W12.

Ο βασικός λόγος για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό είναι το μειωμένο κατά 100 kg βάρος της. Μάλιστα και τα 100 αυτά kg έχουν αφαιρεθεί από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και είναι η διαφορά βάρους του V8 από τον W12, γεγονός που καθιστά την Flying Spur και άμεση στις αντιδράσεις της στις επιταγές του οδηγού της.

Ο κινητήρας της αυτός καθαυτός είναι ο bi-turbo V8 των 4,0 lt του ομίλου της Volkswagen που χρησιμοποιείται και στη Continental GT. Έτσι και εδώ αποδίδει 550 PS και 700 Νm, ενώ διαθέτει και το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων για μείωση της κατανάλωσης αλλά και των εκπομπών ρύπων όταν ο V8 λειτουργεί με χαμηλό φορτίο.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,1 sec και η τελική της ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 320 km/h. Ο προαιρετικός εξοπλισμός, γιατί υπάρχει και αυτός, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τόσο τις ενεργές αντιστρεπτικές σε συνδυασμό με το πρόσθετο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt όσο και τετραδιεύθυνση.