Η νέα Porsche 911 μπαίνει στο τελικό στάδιο


Το οποίο περιλαμβάνει δοκιμές σε μέρη με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες ώστε να διαπιστωθεί η αξιοπιστία μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2018

Στις αρχές 2019 θα κυκλοφορήσει η 8η γενιά της Porsche 911 και εδώ βλέπετε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα η γερμανική εταιρία. Στις φωτογραφίες θα δείτε τη νέα 911 να δοκιμάζεται σε περιοχές με πολύ υψηλή θερμοκρασία όπως στο Ηνωμένα Εμιράτα της Μέσης Ανατολής ή το Death Valley των ΗΠΑ. Εκεί όπου ο υδράργυρος ξεπερνά του 50 βαθμούς Κελσίου και όπου δοκιμάζονται ο κλιματισμός, η διαχείριση θερμότητας η συμπεριφορά της καύσης και γενικότερα οτιδήποτε… hot!

Στον αντίποδα και στην Φινλανδία οι θερμοκρασίες είναι πολικές με ψύχος που πέφτει στους 35 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Εδώ οι δοκιμές αφορούν και πάλι στα μηχανικά μέρη, στην απόδοση των φρένων, στην πρόσφυση και σε άλλες δοκιμές. Φυσικά έχουν προηγηθεί δοκιμές και σε άλλα σημεία του πλανήτη, όπως στην Κίνα ή στο υψόμετρο των 4.300 μέτρων στο Κολοράντο. Η πίστα του Nürburgring εννοείται πως ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία εξέλιξης και δοκιμών καθόλη την διάρκεια εξέλιξης της νέας 911 που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τέλος του μήνα στο Los Angeles.

"Μαζί με τις εξαιρετικές επιδόσεις και τις μοναδικές συγκινήσεις πρέπει να διασφαλίσουμε πως και η νέα 911 θα προσφέρεται για καθημερινή χρήση και πάντα στην αυθεντική δική της κλάση", σχολιάζει ο Andreas Pröbstle, Διευθυντής Προγράμματος στην 911. "Για αυτό δοκιμάζουμε το μας μοντέλο σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε κάθε περιοχή. Το σύστημα πρόωσης και μετάδοσης κίνησης πρέπει να λειτουργεί άψογα όπως τα υγρά, τα ηλεκτρικά συστήματα, οι οθόνες και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι το νέο μας μοντέλο θα μπορεί να κινείται σε κάθε περιοχή του κόσμου με απόλυτη αξιοπιστία είναι να το δοκιμάσουμε ακριβώς εκεί", προσθέτει.