Η νέα σειρά Fazer S2 της Yamaha (FZ6 FAZER S2/ΑΒS)


Η νέα σειρά, Fazer S2, της Yamaha αποτελεί ταυτόχρονα την επιλογή για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη και τη βόλτα του σαββατοκύριακου, καθώς και τη λύση για μακρινέςτουριστικές διαδρομές. Ετοιμαστείτε: Η σειρά Fazer S2 θα σας συναρπάσει!

  • 3/4/2007

Η μοτοσικλέτα FZ6 Fazer κατάφερε να γίνει δημοφιλής κατακτώντας την πρώτη θέση σε πωλήσεις μοτοσικλετών στην Ευρώπη. Τώρα, το νέο αναβαθμισμένο μοντέλο S2 του 2007 διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, καλύπτοντας κάθε ανάγκη του σύγχρονου μοτοσικλετιστή. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν σπορ φέρινγκ με διπλούς προβολείς, ψαλίδι υψηλής ακαμψίας, εμπρός πιρούνι 43mm νέας σχεδίασης και πίνακα οργάνων ίδιο με του μοντέλου FZ1. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από τέσσερις διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με το αν επιθυμεί να έχει φέρινγκ ή γυμνό (naked) μοντέλο, με σύστημα ABS ή χωρίς.

Η καινούργια σειρά S2 είναι ειδικά σχεδιασμένη και εξειδικευμένη ώστε να απευθύνεται σε μοτοσικλετιστές που αγαπούν την αίσθηση της ταχύτητας και της σπορ οδήγησης. Ο εξοπλισμός και η επιθετική γραμμή της προκαλούν και προσκαλούν σε νέες συγκινήσεις. Ο κινητήρας προέρχεται από αυτόν της YZF-R6 της Yamaha, στον οποίο έγιναν οι κατάλληλες τροποποιήσεις για υψηλή απόδοση στις μεσαίες στροφές. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας αποδίδει το μέγιστο της δύναμής του στις 12.000 σ.α.λ. (στροφές ανά λεπτό) και χρησιμοποιεί το ειδικά προγραμματισμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου, με σκοπό να διασφαλίζει την απαιτούμενη δύναμη σε κάθε γύρισμα του γκαζιού.

Η νέα σειρά FZ6 S2 δεν έχει μόνο εξαιρετική εμφάνιση, επιπλέον έχει και εξαιρετική οδική συμπεριφορά: Το αλουμινένιο πλαίσιο προσφέρει το βέλτιστο συνδυασμό βάρους /ακαμψίας, ενώ παράλληλα έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Η σειρά S2 προσφέρει επίσης τον ιδανικό συνδυασμό δύναμης και ελευθερίας.

Υπάρχει μια πλήρης γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ για τη σειρά S2, με τα οποία μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη μοτοσικλέτα σας για εκδρομικές περιπέτειες (π.χ. ψηλός ανεμοθώρακας, σχάρα, πίσω βαλίτσα) ή για ξεχωριστό στυλ (π.χ. αεροδυναμική ποδιά, κάλυμμα θέσης συνεπιβάτη στο χρώμα της μοτοσικλέτας κλπ.) ή προστασία (π.χ. μανιτάρια για προστασία πλαισίου ή κάγκελα προστασίας κινητήρα).

Η νέα σειρά S2 σας προσφέρει το δικαίωμα της επιλογής: Είτε μοντέλο με φέρινγκ σε τρία χρώματα: μαύρο (midnight black), κόκκινο (lava red) και μπλε (Yamaha blue), είτε γυμνή (naked) μοτοσικλέτα σε τέσσερα χρώματα: άσπρο (competition white), μπλε μεταλλικό (power blue), ασημί μεταλλικό (metallic silver) και μαύρο (midnight black). Ολα τα ανωτέρω μοντέλα διατίθεται και με σύστημα ABS.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Κινητήρας: 4χρονος, 4κύλινδρος, υγρόψυκτος 600m3, 16βάλβιδος, με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, Σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού
  • Ισχύς: 72kw (98PS) / 12.000σ.α.λ.
  • Ροπή: 63,1Νm/10.000σ.α.λ.
  • Πλαίσιο: Ακαμπτο αλουμινένιο πλαίσιο τύπου διαμαντιού, Νέας σχεδίασης φέρινγκ για καλύτερη προστασία από τον αέρα, Νέο ψαλίδι για εξαιρετικό κράτημα
  • Εμπρός δισκόφρενα: Διπλοί δίσκοι 298mm, Πίσω δισκόφρενο: Ενας δίσκος 245mm,
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Σύστημα Immobilizer, Δυνατότητα επιλογής με σύστημα ABS
  • Διαστάσεις: Συνολικό μήκος: 2.095mm, Συνολικό πλάτος: 750-755mm
  • Συνολικό ύψος: 1.210-1.085mm, Υψος σέλας: 795mm
  • Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος: 145mm
  • Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 19,4lt, Βάρος: 186kg/191kg - 180kg/185kg.