H νέα Skoda Superb… μας δείχνει τα φώτα της (video)


Λίγες μέρες προτού τα αποκαλυπτήρια της ριζικά ανανεωμένης Superb οι Τσέχοι μας δείχνουν ένα teaser βίντεο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2019

To οποίο μας δείχνει τους προηγμένους προβολείς τεχνολογίας LED Matrix με δυναμική λειτουργία φωτισμού και προοδευτικά LED προειδοποίησης αλλαγής κατεύθυνσης. Μάλιστα η Superb θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα υποδεχθεί τα συγκεκριμένης τεχνολογίας φωτιστικά σώματα και θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση τέλη του μήνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου στην Μπρατισλάβα.

Όπως είναι αναμενόμενο η αναβαθμισμένη Superb θα ξεχωρίζει από τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Ανάμεσα τους και η αναγραφή της επωνυμίας της μάρκας (όπως στο Scala). Στο εσωτερικό θα δούμε μια σημαντική αλλαγή, τόσο σε θέμα ποιότητας όσο και σε θέμα σχεδιασμού αφού θα υιοθετηθούν αρκετά στοιχεία από το ταμπλό του Scala. Φυσικά θα υπάρχουν νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, νέες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

Αναβαθμισμένη θα είναι και η γκάμα των κινητήρων με αποδοτικότερα που στην βενζίνη θα ξεκινούν από τον 1.5 TSI (150 PS) και στο diesel από τον 2.0 TDI (150 PS). Η είδηση είναι πως για πρώτη φορά στην γκάμα του μοντέλου θα υπάρξει μια υβριδική plug-in εκδοχή που θα συνδυάζει έναν 1.4 TSI με ισχύ περίπου στα 220 PS και θα προέρχεται από το VW Passat GTE (με το οποίο άλλωστε μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα). Η εκπομπή CO2 αναμένεται κάτω από τα 50 g/km όταν η ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει τα 50 km.