H Nikola παρουσίασε τον ηλεκτρικό τράκτορα Tre 4x2 (video)


Τα ηλεκτρικά που θα αυξάνονται στους δρόμους δεν θα είναι μόνο επιβατικά αλλά και φορτηγά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/12/2019

Καιρό τώρα ο Elon Musk έχει προαναγγείλει το ηλεκτρικό τράκτορα, αλλά δίχως να λογαριάζει άλλες εταιρίες, όπως είναι η Nikola Motor Company που παρουσίασε ήδη το Tre 4x2. Πρόκειται για ένα τράκτορα μηδενικών ρύπων που έκανε πρόσφατα ντεμπούτο και που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2021 στο Ανόβερο για να ακολουθήσει δύο χρόνια μετά και fuel cell έκδοση.

Ο τράκτορας που βλέπετε θυμίζει ελάχιστα το concept που είχε αποκαλύψει πέρυσι η Nikola. Ο λόγος είναι πως το Tre 4x2 αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Iveco και βασίζεται πάνω στο βαρέως τύπου φορτηγό S-Way που είχε παρουσιαστεί τον Ιούλιο στην Μαδρίτη.

Η ηλεκτρική του εκδοχή έχει σχεδιαστεί από την Italdesign και έχει μια πολύ σύγχρονη εμφάνιση για τράκτορα με LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο λογότυπο, ένα ταμπλό με ψηφιακές οθόνες, συστήματα άνεσης και ασφάλειας με κάμερες και ραντάρ και πολλά άλλα στοιχεία και συστήματα.

To Nikola Tre αρχικά παρουσιάστηκε στην 4x2 εκδοχή του με την συνολική του ισχύ να φτάνει τους 653 PS. Μία μπαταρία με πολύ μεγάλη χωρητικότητα στις 720 kWh προσφέρει για αυτή την έκδοση 400 km αυτονομίας ενώ ανάλογα με τις απαιτήσεις η μπαταρία μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη. Αργότερα θα παρουσιαστούν και εκδόσεις με μετάδοση στον δεύτερο ή και στον τρίτο άξονα με δυνατότητα μεταφοράς από 18 έως 26 tn.