Η Nissan αποκαλύπτει το υψηλών επιδόσεων Ariya Single Seater Concept


Η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα που έρχεται να δείξει τις δυνατότητες του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya, βασισμένο σε εξατομικευμένο σασί μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

  • 2/12/2021

Η Nissan αποκάλυψε το νέο Nissan Ariya Single Seater Concept,  ένα πρωτότυπο, υψηλών επιδόσεων όχημα εξερεύνησης, ανάπτυξης και επίδειξης υψηλών επιδόσεων, για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του επιβατικού Nissan Ariya, σε ένα σασί μονοθέσιου αυτοκινήτου. Το concept παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Nissan Futures από τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό και τον Juan Manuel Hoyos, γενικό διευθυντή του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Nissan.

Σχεδιαστικά στοιχεία από το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya είναι σαφώς ευδιάκριτα στο μονοθέσιο Concept Ariya. Στο μπροστινό μέρος του οχήματος είναι η ηλεκτροκίνητη και φωτιζόμενη «V» motion μάσκα, γνωστή από την τρέχουσα γλώσσα σχεδιασμού των επιβατικών αυτοκινήτων της Nissan. Στην πλαϊνή όψη, η έμπνευση έχει αντληθεί από τις ρευστές και αποδοτικές επιφάνειες του Ariya, εμπλουτισμένη στο μέγιστο με ανθρακονήματα. Συνολικά, το Nissan Ariya Single Seater Concept περιγράφει μια μορφή που, όπως και με το Ariya, μοιάζει να έχει πάρει σχήμα από τον ίδιο τον αέρα.

Η συμμετοχή της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E έπαιξε βασικό ρόλο στην έμπνευση του Nissan Ariya Single Seater Concept. Η Nissan αγωνίζεται στο αποκλειστικά ηλεκτρικό παγκόσμιο πρωτάθλημα των μονοθέσιων για να φέρει τον ενθουσιασμό και τη διασκέδαση που απορρέει από τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών σε ένα παγκόσμιο κοινό και για να βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας και του σχεδιασμού των EVs.