Η Nissan βλέπει ανάκαμψη στις αρχές του 2021


Η κακή εμπορική και οικονομική πορεία της Nissan πρόκειται να αλλάξει από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε Makoto Uchida, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/9/2020

Η απόφαση που ελήφθη εντός του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi για τον καθορισμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθεμίας από τις τρεις βασικές εταιρείες αυτού, επέτρεψε την εκπόνηση συγκεκριμένου προγράμματος για αυτές. Στη Nissan, αποφάσισαν να κλείσουν εργοστάσια και να σταματήσουν την παραγωγή μοντέλων τα οποία δεν είναι επικερδή για αυτή. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο κ. Makoto Uchida, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, περίγραψε πώς θα είναι η πορεία της τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Uchida (φωτογραφία), η Nissan πρόκειται να δει τα πρώτα οφέλη από τις ληφθείσες αποφάσεις το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021, δηλαδή στο τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης. Αυτό δεν θα είναι ικανό να επαναφέρει την εταιρεία σε θετικό δείκτη αναφορικά με τα κέρδη της, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι η αρχή για την επόμενη, που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2022. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ιαπωνική εταιρεία είχε οικονομική ζημιά 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,22 δισ. ευρώ), τόσο λόγω της κατάστασης με την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn όσο και εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού..

Τα στελέχη της έχουν εκπονήσει το επιχειρηματικό αναπτυξιακό σχέδιο που ονομάζουν «Nissan Next» και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Μάρτιο του 2024. Ο κ. Uchida αναμένει ότι στην οικονομική χρήση που θα λήξει τότε, η εταιρεία θα έχει αύξηση λειτουργικών κερδών περισσότερο από 5%.