Η Nissan “εξηλεκτρίζει” τα μοντέλα της που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (video)


Τα Qashqai e-POWER και Juke Hybrid μπαίνουν στην παραγωγή με μια νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών.

  • 3/10/2022

Οι “εξηλεκτρισμένες” εκδόσεις δύο πρωτοποριακών μοντέλων crossover, βγαίνουν τώρα από τις παραγωγικές γραμμές του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland. Το Nissan Qashqai, το αυθεντικό crossover που σπάει συνεχώς ρεκόρ, προσφέρεται τώρα με το σύστημα e-POWER της Nissan, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το ομόσταυλο Nissan Juke στην κατηγορία Β, είναι πλέον εξοπλισμένο με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Αυτά τα νέα κινητήρια σύνολα εγκαινιάστηκαν σε μια περίοδο που η συνδυασμένη παραγωγή των δύο εμβληματικών crossovers ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα στο Sunderland. Στο ίδιο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται και το LEAF, αυτές οι τεχνολογίες καταδεικνύουν ότι κάθε μοντέλο που κατασκευάζει η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον μια “εξηλεκτρισμένη” έκδοση.

Ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: “Με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πελάτες, τα Qashqai και Juke είναι δύο από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μοντέλα του εργοστασίου μας. Τόσο οι τεχνολογίες e-POWER όσο και οι υβριδικές είναι οι πρώτες για το προσωπικό του Sunderland, επομένως είναι φανταστικό να βλέπεις τις “εξηλεκτρισμένες” εκδόσεις να βγαίνουν από τις δύο γραμμές παραγωγής μας”.

Τα δύο “εξηλεκτρισμένα” μοντέλα αποτελούν μέρος μιας επένδυσης 500 εκατομμυρίων λιρών, που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τη Nissan στο εργοστάσιο, για την κατασκευή των σημερινών γενεών των Qashqai και Juke. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών, όπου κατασκευάζονται πακέτα μπαταριών τόσο για το e-POWER όσο και για τα υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να τοποθετηθούν σε οχήματα.

Παράλληλα, η διαμόρφωση μιας ομάδας που έχει τις δεξιότητες για να προσφέρει τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, απαιτεί τεράστιο όγκο εκπαίδευσης. Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του LEAF το 2011, το προσωπικό του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland έχει περάσει από περισσότερες από δύο εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης αφιερωμένων στην κατασκευή “εξηλεκτρισμένων” οχημάτων, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμα περισσότερες για τα επόμενα χρόνια.

Τα λανσαρίσματα έρχονται αφού η Nissan ανακοίνωσε το εργοστάσιο του Sunderland ως “βάση” του EV36Zero, ενός εμβληματικού οικοσυστήματος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. Λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.

Τόσο το Qashqai όσο και το Juke σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τη Nissan στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε Paddington, Maple Cross, Cranfield, Lutterworth και Sunderland, καθώς και άλλες 30.000 στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και σε περίπου 5.000 αντιπροσωπείες.

Δείτε το video...