H Nissan «ψάχνεται» ακόμα για τον διάδοχο του GT-R


Ο διάδοχος του super sport Nissan είναι ακόμα στον «αέρα», μιας και στην ιαπωνική εταιρεία δεν έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN
  • 23/9/2020

Σε ότι αφορά τα σπορ της μοντέλα η Nissan έχει υιοθετήσει μεγάλα έως πολύ μεγάλα μεσοδιαστήματα μεταξύ των δύο γενιών. Έτσι μετά από δέκα και πλέον χρόνια παρουσίασε το Z Proto που δίνει μια σαφή εικόνα του διαδόχου του 370Ζ και το οποίο δείχνει ομολογουμένως πολύ ελκυστικό.

Παράλληλα η δυναμική του εμφάνισε έφερε για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το θέμα του διαδόχου του super car της μάρκας, τους GT-R, που έχει ακόμα πιο πολλά χρόνια στην πλάτη του.

Έτσι κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση του Z Proto τέθηκαν ανάλογα ερωτήματα και με βάση τις απαντήσεις του Ivan Espinoza, αντιπροέδρου της Nissan και υπεύθυνου του παγκόσμιου προϊοντικού σχεδιασμού, το συμπέρασμα είναι πως δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις για το R36. Το διάδοχο του R35, που είναι ο εσωτερικός κωδικός της τρέχουσας γενιάς του GT-R.

«Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι ανοικτά», είπε χαρακτηριστικά ο Espinoza. «Πολλά μπορούν να συμβούν, εξετάζουμε πολλά και θα επανέλθουμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε σε σχέση με τις επιλογές μας για το επόμενο GT-R. Στόχος μας είναι και η επόμενη γενιά του να είναι μια απόλυτα αξιόπιστη μηχανή επιδόσεων, κάτι που ισχύει για το νυν μοντέλο».

Στην ερώτηση αν επιβεβαιώνονται οι φήμες περί υβριδικού συστήματος πρόωσης ο Espinoza απάντησε πως αυτό εξαρτάται από το αν τα συστήματα του είδους θα είναι αξιόπιστα και για super sport μοντέλα αν θα παρουσιαστεί το νέο GT-R.