H Nissan στο «Rolex Monterey Motorsports Reunion»


Tο παρελθόν της Nissan συναντά το μέλλον του Intelligent Mobility, στο «Rolex Monterey Motorsports Reunion». Οι διοργανωτές του θεσμού αναγνωρίζουν την εταιρεία ως την πρώτη Ιαπωνική μάρκα αυτοκίνητων.

  • 6/8/2018

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Monterey Car, όπου και λαμβάνει χώρα το παγκοσμίου φήμης «Pebble Beach Concours d'Elegance», το «RMMR» αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αγωνιστικά δρώμενα της Βορείου Αμερικής.

Ο Alfonso Albaisa, Παγκόσμιος επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη νίκη της Nissan το 1936 στο Τόκιο, με το υπερτροφοδοτούμενο Datsun NL-75, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτέλεσε δομικό στοιχείο στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προωθώντας φιλοδοξίες, χαλιναγωγώντας το πάθος και καλλιεργώντας μια ακούραστη προσπάθεια για νίκη. Όλα αυτά συνεχίζονται και σήμερα»!

Τα τελευταία 50 χρόνια, η Nissan, (συμπεριλαμβανομένης της Datsun), έχει κερδίσει περισσότερα από 100 εθνικά πρωταθλήματα του «Sports Car Club of America» («SCCA») και περισσότερους από 200 αγώνες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (IMSA), στις ΗΠΑ.

Περισσότερα από 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα Nissan/Datsun έχουν εγγραφεί για να αγωνιστούν στο φετινό «RMMR». Μεταξύ αυτών, οι θεατές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν τον Steve Millen, πάλαι ποτέ πρωταθλητή του IMSA, με το θρυλικό Nissan 300ZX Turbo που είχε κερδίσει στην Daytona και το Le Mans, καθώς και τον κορυφαίο όλων των εποχών John Morton, πίσω από το τιμόνι του Datsun BRE 240Z.
Ο κωμικός και συλλέκτης ιστορικών αυτοκινήτων Adam Carolla θα οδηγήσει το SCCA National GT-1 Championship 300ZX Turbo, ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο με το οποίο είχε τρέξει ο Paul Newman.

Εκτός των παραπάνω, μια ποικιλία ιστορικών Nissan θα εκτεθούν στο paddock, συμπεριλαμβανομένων του αυθεντικού Datsun BRE  510 του John Morton που του «χάρισε» τους τίτλους του SCCA το 1971 και το 1972, του GTP ZX-Turbo του Geoff Brabham, με το οποίο κατέκτησε οκτώ διαδοχικές νίκες καθώς και το πρωτάθλημα του IMSA το 1988, όπως και το 240Z του Bob Sharp με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα πρωταθλήματα στο SCCA C-Production.

Η Nissan North America έχει επιμεληθεί μια ειδική συλλογή από 14 αυτοκίνητα στο paddock, τρία εκ των οποίων πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ: το Nissan R382, που κέρδισε το Grand Prix της Ιαπωνίας το 1969, το μοναδικό στον κόσμο Nissan R390 GT1 και το εκπληκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τις κορυφαίες τεχνολογίες του «Nissan Intelligent Mobility», με τα Altima και LEAF να βρίσκονται εκεί με το ProPILOT Assist στον εξοπλισμό τους, καθώς και το νέο μονοθέσιο της Formula E, που αποτελεί μια «πρόγευση» της επόμενης γενιάς των Nissan στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.