H Nissan σχεδιάζει νέα Van για την Ευρώπη


Στα στρατηγικά πλάνα της φίρμας προστίθεται η παραγωγή μίας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων για τις αγορές της Ευρώπης.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 13/2/2021

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρία, αναφέροντας μάλιστα πως η γραμμή παραγωγής θα βρίσκεται στο Maubeuge της Γαλλίας, που αποτελεί το small van center of excellence της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Ashwani Gupta, «αυτή η ανακοίνωση για τα μελλοντικά van αποτελεί απόδειξη της δυναμικής ανάπτυξης της Nissan στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε το επιχειρηματικό μας πλάνο, Nissan NEXT. Η κατασκευή των μελλοντικών μας προϊόντων στα πλαίσια της Alliance προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και για τις δύο εταιρείες, ενώ αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της win-win στρατηγικής μας».

Η νέα αυτή γκάμα ελαφρών οχημάτων θα περιλαμβάνει προτάσεις σε διάφορα αμαξώματα και μεγέθη, έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις εκάστοτε ανάγκες των επαγγελματιών. Ταυτόχρονα, για τις ανάγκες της κίνησης θα διατίθενται τόσο συμβατικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις, εφόσον αυτές καλύπτουν και με το παραπάνω τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις.

Όπως είναι αναμενόμενο, η μελλοντική σειρά Van της Nissan θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το επόμενο Renault Kangoo. Υπολογίζεται πως αυτή θα συνεχίσει την επιτυχία του Nissan e-NV200, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο ηλεκτρικό εμπορικό όχημα μαζικής παραγωγής, όταν κυκλοφόρησε, το 2014. Αυτό όχι μόνο φροντίζει το περιβάλλον, χάρη στις μηδενικές εκπομπές ρύπων εντός των πόλεων, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά στις επιχειρήσεις, μέσω του μειωμένου κόστους μετακίνησης και συντήρησης.