Η Οδύσσεια του Ken Block στην Σαουδική Αραβία (video)


Ο Αμερικανός σόουμαν ταξίδεψε μέχρι την Σαουδική Αραβία για να οδηγήσει για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2020

Το Odyssey 21 είναι ένα εκτός δρόμου αγωνιστικό που θα συμμετάσχει του χρόνου στο επόμενο πρωτάθλημα Extreme E (στην Σενεγάλη, 22-24 Ιανουαρίου). Στην εξέλιξη και κατασκευή του αυτοκινήτου έχουν συμμετάσχει οι Spark Racing Technology, Williams Advanced Engineering και Continental.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό είχε προετοιμαστεί και συμμετείχε στο shakedown του Riyadh, στην Σαουδική Αραβία και στην διάρκεια της τελευταίας ειδικής διαδρομής του ράλι Ντακάρ (το οποίο τελείωσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με νικητή τον Carlos Sainz).

Με μια μεγάλη μπαταρία και με μια συνδυασμένη ισχύ ηλεκτροκινητήρων στους 550 PS και με τη ροπή στα 1.016 Nm η επιτάχυνση για το 0-100 km/h είναι μόλις στα 4,5 sec. Ο Ken Block βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Odyssey 21 και απέκτησε μια καλή εμπειρία δίχως να έχει επίσημη συμμετοχή.

Πάντως, ο χρόνος των 9 min 17 sec που έκανε θα τον τοποθετούσε στην τρίτη θέση της κατάταξης της ειδικής που έτρεξε. Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο να πηγαίνει με το πόδι στο πάτωμα και ίσως να τον δούμε να συμμετέχει στο επόμενο Extreme E κυνηγώντας νέες δόξες και τιμές.