Η Opel ετοιμάζει ένα καυτό και αθόρυβο Corsa!


Καυτό επειδή θα φέρει τα σήματα OPC και θα έχει σούπερ επιδόσεις. Αθόρυβο επειδή θα είναι πλήρως ηλεκτρικό!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/1/2021

Από εδώ και στο εξής τα γρήγορα αυτοκίνητα στις μικρές κατηγορίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά. Μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST, το Renault Clio RS, το VW Polo GTI και άλλα του είδους ίσως να βρίσκονται στην τελευταία τους γενιά με κινητήρα καύσης. Και αυτό επειδή το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα της Opel.

Μάλιστα, η γερμανική εταιρία έχει ήδη επιβεβαιώσει πως το επόμενο OPC/ VXR θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα βρίσκεται στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών, σύμφωνα με το βρετανικό Auto Express. Εδώ να πούμε πως η παραγωγή του προηγούμενου Corsa OPC με τον turbo 1.600άρη των 207 ίππων έχει σταματήσει από πρόπερσι.

Τώρα, το ηλεκτρικό Corsa OPC ενδεχομένως να διατηρήσει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων αλλά με τελείως διαφορετική διαχείριση της ισχύος και με δεδομένη την εκρηκτική απόδοση της ροπής με ακαριαίες ρεπρίζ. Έτσι και αλλιώς τα 7,6 sec που χρειάζεται για το «0-100» το Corsa-e δεν απέχουν και πολύ από τα 6,8 του συμβατικού Corsa OPC.

Ερωτηματικό είναι αν η χωρητικότητα της μπαταρίας θα παραμείνει στις 50 kWh αφού στην γρήγορη οδήγηση θα αδειάζει πολύ πιο γρήγορα. Πάντως, οι ειδικοί της εταιρίας θα φροντίσουν να ρυθμίσουν ανάλογα τόσο την ανάρτηση, όσο και το τιμόνι. Τα φρένα θα είναι αναβαθμισμένα, ενώ ανάλογα περιποιημένο θα είναι τόσο το εσωτερικό με τα Recaro όσο και το αμάξωμα με τις αεροδυναμικές προσθήκες. Έστω και δίχως τις OPC απολήξεις…