H Opel θα λανσάρει περισσότερα ηλεκτρικά


Μέσα στο 2020 η γερμανική εταιρία θα λανσάρει στην αγορά ένα ηλεκτροκίνητο SUV και van.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/12/2018

Ως μέλος του ομίλου PSA η Opel θα αποκτήσει αρκετές υβριδικές εκδόσεις καθώς και καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως η νέα γενιά Corsa, που θα παρουσιαστεί το 2019, θα εμπλουτιστεί σε λιγότερο από ένα χρόνο με μια έκδοση μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Περίπου την ίδια χρονιά (δηλ. το 2020) θα παρουσιαστεί και μία πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του Mokka X καθώς και του Vivaro.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αλλά η επιβεβαίωση για τα ηλεκτρικά Opel έρχεται από δηλώσεις της CEO της εταιρίας Michael Lohscheller o οποίος ανέφερε στο Automotive News πως αυτά τα μοντέλα θα είναι πρακτικά και οικονομικά προσιτά.

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel (αλλά και του υπόλοιπου ομίλου στην PSA) θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) που υποστηρίζει όλα τα συστήματα πρόωσης.

Όσο για το ηλεκτρικό του Mokka X εκτιμάται πως θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 PS με μπαταρία 50 kWh για αυτονομία πάνω από τα 300 km σε πραγματικές συνθήκες. Επίσης έχει επιβεβαιωθεί και η plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X, το οποίο βλέπετε στην φωτογραφία.