Η Pagani δεν ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar - Ποια η άποψη του ιδρυτή της για τα EV


Ο Horacio Pagani ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία του δεν ετοιμάζει κάποιο EV hypercar, αν και βλέπει θετικά κάποια ηλεκτρικά οχήματα.

  • ΦΩΤΟ: Pagani/©2022 PAOLO CARLINI
  • 29/11/2023

Η Pagani έκανε τα αποκαλυπτήρια της Imola σε έκδοση roadster, αλλά και την κυκλοφορία της Utopia στην αγορά της Ασίας.

Ο ιδρυτής της μάρκας, Horacio Pagani, παρευρέθηκε στη σχετική εκδήλωση με τον γιο του, Christopher, και μίλησε στο Bloomberg μεταξύ άλλων και για το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό hypercar.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτό το ενδεχόμενο δεν υφίσταται στην παρούσα φάση, καθώς για την Pagani το βάρος είναι άκρως σημαντικό: η Imola Roadster ζυγίζει μόλις 1.259 κιλά, και φέρει κινητήρα V12.

Ένα ηλεκτρικό όχημα θα είναι αυτομάτως πιο βαρύ, λόγω των μπαταριών και του ηλεκτροκινητήρα, με τον Pagani να τονίζει πως αυτό θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο βάρος, αλλά και στη συνολικήαπόδοση του αυτοκινήτου. «Είναι τόσο διαφορετικό που χάνεται και το στοιχείο της διασκέδασης,» τόνισε.

Ο Αργεντίνος είχε αποκαλύψε πέρυσι ότι η εταιρεία του ξεκίνησε έρευνες πάνω στο ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα EV hypercar, όμως εγκατέλειψε αυτά τα πλάνα το 2018, αν και συνεχίζει να επενδύει στην ηλεκτρικήτεχνολογία και στην εξέλιξη μπαταριών για χρήση στο μέλλον.

Αυτό που αρέσει στον Pagani, όμως, είναι η άνοδος των κινεζικών EV που θεωρεί πως με την τιμή τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους ευρωπαίους κατασκευαστές, που θα πρέπει με τη σειρά τους να κάνουν τα προϊόντα τους πιο προσιτά στο αγοραστικό κοινό αν θέλουν να μείνουν ανταγωνιστικοί.

Πηγή: Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο αριστούργημα της Pagani φοράει V12 και ζυγίζει όσο ένα supermini (photos)

Η Pagani Utopia βγήκε βόλτα στα μεσαιωνικά στενά της ιταλικής Μάντοβα (video)

Pagani Zonda R vs Huayra R: Η απόλυτη μονομαχία για τον κορυφαίο ήχο V12 (video)