Η Pagani Utopia βγήκε βόλτα στα μεσαιωνικά στενά της ιταλικής Μάντοβα (video)


Η αλήθεια είναι ότι το πλακόστρωτο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα αυτοκίνητο σαν την Pagani Utopia των 864 PS. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PAGANI
  • 30/3/2023

Η νέα Lamborghini Revuelto έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των petrolheads εδώ και μερικές ώρες όπου και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της. Παρ' όλ' αυτά, η χώρα καταγωγής της, η Ιταλία, είναι γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει στα hypercars, με πολλά εξ αυτών να έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μήνες. Ένα από αυτά είναι και η ξεχωριστή Pagani Utopia.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του ιδρυτή της, Horacio Pagani, εμφανίστηκε σε επίσημο video της εταιρείες να κάνει βόλτες στη μεσαιωνική πόλη Μάντοβα, στην Ιταλία.

Το όχημα είναι ντυμένο σε σκούρους χρωματισμούς, αφού το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μαύρο, γυαλιστερό χρώμα, φινιρισμένο με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, ενώ οι ζάντες είναι χρυσές, κάνοντας την τέλεια αντίθεση με το μαύρο. Πρόκειται για μία Utopia με ιδιαίτερα αγριεμένο χαρακτήρα, ο οποίος υπογραμμίζει τον κομψό της σχεδιασμό.

Το σκηνικό που επέλεξε η Pagani για την συγκεκριμένη Utopia είναι εξαιρετικά ταιριαστό στο ύφος του μοντέλου. Η Μάντοβα βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία, και το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, αφού έχει διατηρήσει όλα της τα αρχιτεκτονικά «κοσμήματα».

Για όσους δε θυμούνται τι ακριβώς σημαίνει Pagani Utopia, το πανίσχυρο hypercar έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως ο απόγονος των Zonda και Huayra. Φέρει έναν twin-turbocharged κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,0 L, κατασκευής AMG, ο οποίος αποδίδει 864 PS και 1.100 Nm ροπής, χωρίς να βασίζεται σε κάποιο υβριδικό ή ηλεκτρικό σύστημα. Η ισχύς διοχετεύεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το κόστος του ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια, κι έτσι δεν είναι για πολλούς, όμως το μοντέλο βρίσκεται εκτός αποθέματος, αφού και οι 99 μονάδες του έχουν αγοραστεί.

Δείτε την Pagani Utopia εν δράσει...