Η Pagani δεν θα φτιάξει άλλες καινούργιες Zonda. Θα μετατρέπει μόνο υπάρχουσες


Αν θέλετε μια Zonda του κουτιού μόλις χάσατε αυτή τη δυνατότητα. Αν θέλετε μια one off διαβάστε πως θα μπορέσετε να την αποκτήσετε.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/5/2019

Μπορεί η Huayra να είναι το δεύτερο και πιο καινούργιο μοντέλο της Automobili Pagani αλλά όπως φαίνεται η Zonda είναι αυτή που μέχρι στιγμής αποτελεί το σημείο αναφοράς της μάρκας. Και η οποία παρά την παρουσίας της Huayra εξακολουθεί να έχει ακόμα ζήτηση, αρκετά χρόνια μετά τη (θεωρητική) αντικατάστασή της.

Επειδή όμως κάπου πρέπει να μπαίνει ένα τέλος ο ιδρυτής της εταιρείας Horacio Pagani είπε σε συνέντευξή του στο διάσημο βρετανικό περιοδικό TopGear πως η Zonda HP Barchetta είναι οριστικά η τελευταία Zonda. Επίσης ανέφερε, μιας και υπάρχει όπως είπαμε ζήτηση και μικρή εταιρεία όπως η Pagani δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει έσοδα, πως οι μελλοντικές oen off Zonda θα βασίζονται σε υπάρχοντα πλαίσια.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ένας ήδη κάτοχος Zonda ή κάποιος που αγοράζει μια μπορεί να την αλλάζει σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο και τις προτεραιότητές του. Και να συνδυάσει στοιχεία από διάφορες εκδοχές που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν.

Σαν παράδειγμα οι Horacio Pagani έφερε την Fantasma Evo, η οποία ξεκίνησε τη ζωή της ως η πρώτη δεξιοτίμονη Zonda F που κατασκευάστηκε ποτέ. Στην πορεία ο ιδιοκτήτης της ήθελε κάτι πιο ξεχωριστό, οπότε την έστειλε πίσω στο εργοστάσιο προκειμένου να γίνουν οι μετατροπές που ήθελε και να αναβαθμιστεί. Παράλληλα είπε πως σε λίγο καιρό θα παραδοθεί και μια one off Huayra η οποία θα βασίζεται σε μια από τις πρώτες που είχαν κατασκευαστεί πριν από μερικά χρόνια.