H παραγωγή της Mercedes EQC ξεκίνησε


Η εποχή της ηλεκτροκίνησης ξεκίνησε πλέον και επίσημα για τη Mercedes, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη EQC παραγωγής. Η οποία κοστίζει στη Γερμανία από 71.281 ευρώ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/5/2019

Από τις πύλες του εργοστασίου της βγήκε η πρώτη EQC, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για τη γερμανική εταιρεία. Η οποία, προκειμένου να είναι εφικτή και η κατασκευή του ηλεκτρικού SUV -στις ίδιες γραμμές παραγωγής φτιάχνονται τόσο οι συμβατικές C-Class όσο και οι GLC και GLC Coupe- επένδυσε ιδιαίτερα σημαντικά ποσά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Σε σχέση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην EQC υπάρχει ένα επιπλέον στάδιο, αυτό της ενσωμάτωσης της μπαταρίας που γίνεται αφού έχουν οι ηλεκτροκινητήρες και η μετάδοση έχουν μπει στις θέσεις τους.

Το εργοστάσιο της Βρέμης θα λειτουργήσει και ως πιλότος για ένα αντίστοιχο στην Κίνα όπου επίσης θα κατασκευάζεται η EQC σε συνεργασία με την Beijing Benz Automotive, ενώ στην πορεία οι ηλεκτρικές Mercedes θα κατασκευάζονται και σε άλλα τέσσερα εργοστάσια. Δύο στη Γερμανία, ένα στη Γαλλία και ένα στις ΗΠΑ.   

Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της πρώτης EQC η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε και τις τιμές της. Οι οποίες για την EAC 400 4MATIC θα ξεκινούν από τις 71.281 ευρώ, με ουσιαστικά πλήρη εξοπλισμό. Έτσι είναι 8.619 ευρώ πιο φτηνή από το Audi e-tron, ενώ η τιμή της προ φόρων είναι κάτω από τις 60.000 ευρώ, γεγονός που εξασφαλίζει τη σχετική επιδότηση από το γερμανικό κράτος.