Η περιπετειώδης πλευρά της νέας Skoda Fabia Combi


Η νέα Skoda Fabia Combi αυξάνει την απόσταση που τη χωρίζει από το έδαφος αποκτώντας μαζί με το προσωνύμιο Scoutline όλα τα απαραίτητα, για ένα crossover, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2018

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής της Skoda Fabia, την γκάμα του δημοφιλούς supermini έρχεται να συμπληρώσει η πιο... περιπετειώδεις εκδοχή του. Ο λόγος για την Fabia Combi Scoutline, η οποία αξιοποιεί τις αναλογίες ενός τυπικού station wagon αμαξώματος, φροντίζοντας να ενισχύσει το προφίλ του με τα σχεδιαστικά κατά κύριο λόγο χαρακτηριστικά ενός crossover.

Η νέα Skoda Fabia Combi Scoutline διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος καθώς και τα απαραίτητα, σε αυτές τις περιπτώσεις, πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, δίνοντας την εντύπωση ενός οχήματος που μπορεί να κινηθεί και μάλιστα με ευκολία μακριά από την άσφαλτο.Απουσία τετρακίνησης, βέβαια, οι εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου περιορίζονται και ο αστικός προσανατολισμός του... διασώζεται.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι κινητήρες (τρικύλινδροι MPI και TSI χωρητικότητας 1,0 λίτρου) που απαρτίζουν την γκάμα της Fabia Combi Scoutline δεν διαφέρουν από εκείνους που τοποθετούνται κάτω από το καπό των συμβατικών εκδόσεων του αυτοκινήτου, πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί και το προσιτό προφίλ του.

Τέλος, ο χώρος αποσκευών, ο όγκος του οποίου ξεκινά από τα 530 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 1.395 λίτρα, αναδεικνύει την πρακτική διάσταση ενός αυτοκινήτου που παραμένει συμπαγές σε διαστάσεις.