H περιπετειώδης πλευρά του Seat Ateca


Με την υπογραφή της JE Design, το Seat Ateca επεκτείνει τις εκτός δρόμου ικανότητές του, αποκτώντας ταυτόχρονα ένα απρόσμενα ελκυστικό προφίλ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/12/2018

Μπορεί το Ateca να μην κατάφερε να φανεί σε επίπεδο πωλήσεων αντάξιο των υψηλών προσδοκιών, ωστόσο, το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Με την καθοριστική συμβολή του βελτιωτικού οίκου JE Design, το ισπανικό SUV περνά στην αντεπίθεση, παρουσιάζοντας έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός οίκος θέλησε να ενισχύσει τις εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου, αυξάνοντας την απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά, τοποθετώντας μικτής χρήσης ελαστικά της BF Goodrich, ενσωματώνοντας νέα, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, καθώς και προβολείς τεχνολογίας LED στην κορυφή του παρμπρίζ.

Οι παρεμβάσεις της JE Design, είναι συμβατές με όλες τις εκδόσεις του Seat Ateca, πλην της FR. Εκτός πλάνου φυσικά βρίσκεται και το Cupra Ateca, αποτελώντας την κορυφαία σε επίπεδο επιδόσεων και όχι μόνο εκδοχή του ισπανικού SUV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των βελτιωτικών παρεμβάσεων της JE Design ανέρχεται σε 14.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό το ματ χρώμα αμαξώματος και η τοποθέτηση.