H Peugeot επιταχύνει την επιστροφή της στην αγορά των ΗΠΑ


Στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να δώσει εκ νέου το παρόν στη μεγάλη και σημαντική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/4/2019

Τα πλάνα του ομίλου PSA για την επιστροφή της Peugeot είχαν θέσει ως έτος υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου το 2026, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό ίσως συμβεί αρκετά πιο νωρίς. Πιο συγκεκριμένα σε 3 με 4 χρόνια από σήμερα, όπως αποκάλυψε το ισχυρός άντρας του γαλλικού ομίλου Carlos Tavares στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ενδιαφέρον είναι πως ο Tavares απέδωσε τη δυνατότητα επιτάχυνσης της όλης διαδικασίας στην εξαγορά της Opel από την PSA, καθώς η τελευταία απέκτησε με τον τρόπο αυτό μια ολόκληρη ομάδα μηχανικών εξοικειωμένη με τις αμερικανικές προδιαγραφές χάρη στην προηγούμενη συνεργασία τους με την General Motors. Ένα άλλο στοιχείο που λειτούργησε προς την ίδια κατεύθυνση ήταν τα θετικά σχόλια Αμερικανών καταναλωτών στα πλαίσια ερευνών που έκανε ο γαλλικός όμιλος για την επιστροφή στις ΗΠΑ.

«Η παρουσία μας στις ΗΠΑ θέλουμε να έχει διάρκεια», είπε χαρακτηριστικά ο Tavares. Θα παρουσιάσουμε plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ έχουμε εξαιρετικά SUV. Θα έχουμε τα πάντα».

Ο Tavares πιστεύει επίσης πως η Peugeot πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη γκάμα στη ΗΠΑ. Πάντως οι Γάλλοι δεν σκέφτονται να αναπτύξουν δίκτυο πωλήσεων αλλά προσανατολίζονται σε νέες μεθόδους διανομής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και online πωλήσεις. Online και εύκολα θα μπορεί κανείς να κλείσει και test drives.