Η Peugeot ετοιμάζει και το ανανεωμένο 3008


Μετά το facelift το επιτυχημένο 3008 θα έχει μια ακόμα πιο καθαρή σχεδίαση καθώς και plug-in υβριδική έκδοση 300 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/1/2019

Αυτήν την περίοδο οι μηχανές στην Peugeot λειτουργούν στο φουλ, μιας και πέρα από το ολοκαίνουργιο 208 βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς εξέλιξης και η νέα γενιά του 2008. Το οποίο θα μοιράζεται πολλά, αρχής γενομένης τόσο από το πλαίσιο όσο και από τους κινητήρες, με το DS 3 Crossback. Το οποίο στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο μέσα στην άνοιξη.

Μέσα σε αυτήν την πληθώρα σημαντικών καινούργιων project οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Peugeot πρέπει να ασχοληθούν και με την ανανέωση του πιο σημαντικού SUV της γκάμας τους. Το οποίο κυριολεκτικά επανατοποθέτησε τη γαλλική εταιρεία στην κατηγορία.

Ο λόγος βέβαια για το 3008, το οποίοι όπως φαίνεται από διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στo internet θα διατηρήσει τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, όπως το ανάγλυφο καπό του και το πίσω φώτα του. Τα τελευταία πάντως αναμένεται να γίνουν λίγο πιο λεπτά, ενώ συνολικά η σχεδίαση του αμαξώματος θα είναι πιο καθαρά. Εναρμονισμένη δηλαδή με την τελευταία τάση στο συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό που είναι επίσης πιθανό είναι η ταυτόχρονη έναρξη των πωλήσεων τόσο του ανανεωμένου 3008 όσο και της plug-in υβριδικής του έκδοσης. Το 3008 Hybrid4 έχει ήδη παρουσιαστεί αλλά δεν πωλείται ακόμα. Το υβριδικό του σύστημα αποτελείται από τον τετρακύλινδρο των 1.600 cc και των 200 PS της μάρκας και δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα. Έτσι το 3008 και φτάνει συνδυαστικά τα 300 PS και γίνεται και τετρακίνητο.