Η Peugeot στην 87η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης


Την ολοκαίνουργια γκάμα της και νέες τεχνολογίες θα παρουσιάσει η γαλλική εταιρεία στο προσεχές σαλόνι της Γενεύης

  • 4/3/2017

Μετά από μία  απόλυτα πετυχημένη χρονιά με αύξηση πωλήσεων κατά 12,3%  - φτάνοντας παγκοσμίως τις 1.919.460 μονάδες - η Peugeot ξεκινά δυναμικά και το 2017 λάμβάνοντας υπόψιν τους παρακάτω παράγοντες: 

  • Την εμπορική πορεία του 208, του best-seller της μάρκας, που σημείωσε αύξηση πωλήσεων έως 8%.
  • Την επιτυχία του 2008 SUV με αυξημένες πωλήσεις έως 20% παγκοσμίως.
  • Το ανατρεπτικό νέο 3008 SUV που έφτασε σχεδόν τις 100.000 παραγγελίες μέσα σε μόλις 4 μήνες.
  • Το λανσάρισμα του νέου 4008 SUV στην Κίνα, με περίπου 25.000 παραγγελίες
  • 10% αύξηση των πωλήσεων στα επαγγελματικά οχήματα έως 10%.
  • Αύξηση παραγγελιών κατά 86% για το νέο 3008 SUV, 40% για το νέο 4008 SUV (Κίνα) και 64% για το νέο 2008.

Στο φετινό σαλόνι της Γενεύης η Peugeot θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Partner Tepee Electric, δίπλα στα τρία νέα SUV της μάρκας – 2008, 3008 και 5008. Επίσης, η μάρκα θα παρουσιάσει το προηγμένο τεχνολογικά αυτόνομο INSTINCT CONCEPT προβάλλοντας παράλληλα μία μελλοντική εκδοχή της επόμενης γενιάς i-Cockpit.

 

Στρατηγική επίθεση με τα νέα 2008, 3008, και 5008 

Η Peugeot διαθέτει πλέον μία ολοκληρωμένη στρατηγικά γκάμα με αιχμή του δόρατος την SUV οικογένεια της που απαρτίζουν προηγμένα μοντέλα:

  • Το 2008 συνεχίζει για 4 χρόνια και με μεγάλη επιτυχία την πορεία του στην Ευρώπη, στην Βραζιλία και στην Ιαπωνία.
  • Το νέο 3008 SUV έχει κατακτήσει έως τώρα 12 κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Το νέο 5008 SUV θα δώσει το παρόν και στην Γενεύη με αυξημένη πρακτικότητα και  7 θέσεις.

 

Η Peugeot πρωτοστατεί και στην ηλεκτροκίνηση

Με παρουσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από το 1995, η Peugeot είναι ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα  ολοκληρωμένο σύνολο περιλαμβάνοντας ηλεκτρικά υποβοηθούμενα σκούτερ και ποδήλατα, καθώς και ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σκούτερ.

 

Νέο Partner Tepee Electric: η ηλεκτροκίνηση σε νέα διάσταση

Το νέο Partner Tepee Electric θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης ως ένα όχημα ελεύθερου χρόνου που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες σε ένα πρακτικό, ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό, ενώ απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν αθόρυβα και οικολογικά τις προσωπικές ή επαγγελματικές τους μετακινήσεις.

Το νέο Partner Tepee Electric θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Peugeot Instinct Concept

Η απόλυτη ελευθερία στην κίνηση, το Instinct Concept αντιπροσωπεύει το όραμα της Peugeot για την αυτόνομη τεχνολογία και για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο συνδυάζεται με την έξυπνη πλατφόρμα I.o.T (Internet of Things), όπου το cloud (ψηφικαό σύννεφο) του οδηγού είναι μόνιμα διασυνδεμένο με τον απομακρυσμένο server Samsung Artiktm. Πρόκειται για ένα σύνολο αιχμής που ανάγει σε άλλο επίπεδο την διασύνδεση στο αυτοκίνητο προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στην αμεσότερη ανταλλαγή δεδομένων.

To Peugeot Responsive i-Cockpit αποτελεί το ταμπλό του μέλλοντος με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον τομέα της αεροναυπηγικής και με πλήρη υποστήριξη για αυτοκίνητα που κινούνται στον «αυτόματο». Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έχει αναλάβει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, τότε το τιμόνι μετακινείται πιο κοντά στο ταμπλό, τα καθίσματα έρχονται σε μία πιο αναπαυτική θέση, ενώ ταυτόχρονα τα πεντάλ τραβιούνται προς τα πίσω για να απελευθερώσουν χώρο. Ο οδηγός ελέγχει κάθε πρόγραμμα και λειτουργία από το i-Device στην κεντρική κονσόλα, ενώ σχεδόν τα πάντα απεικονίζονται σε μία πανοραμική οθόνη 9,7 ιντσών.

Το Peugeot Instinct Concept προσφέρει τέσσερις τρόπους κίνησης: δύο ενεργητικά προγράμματα οδήγησης -τα Drive Boost για δυναμική ή Drive Relax για χαλαρή οδήγηση - και δύο προγράμματα αυτόνομης κίνησης - τα Autonomous Sharp και Autonomous Soft. Στο πρόγραμμα Drive ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα ολογραφικό πίνακα για να πληροφορείται για την ταχύτητα, τη ροή ενέργειας του ηλεκτροϋβριδικού PHEV συστήματος πρόωσης ισχύος 300 ίππων, το φορτίο της μπαταρίας και άλλα δεδομένα. Στο πρόγραμμα Autonomous υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για την διαδρομή, τον χρόνο άφιξης στον τελικό προορισμό, την εισαγωγή ενδιάμεσων σημείων κ.α.

Το Instinct πρεσβεύει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να εκπληρώνει τις πιο απελευθερωμένες επιθυμίες και μεγαλύτερες τεχνολογικές απαιτήσεις ενός οδηγού στα επόμενα χρόνια.

 

Το νέο PEUGEOT 3008 DKR

Είναι ο πρωταγωνιστής μιας ιστορικής τριπλής νίκης στο Dakar. Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη νίκη στο Ντακάρ, η Peugeot θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της ελβετικής έκθεσης να δει από κοντά τον «απόλυτο κυρίαρχο» που διένυσε 9.000 χιλιόμετρα στην Παραγουάη, στη Βολιβία και στην Αργεντινή για να φτάσει σε μία τριπλή διάκριση με τους Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena και Despres/Castera. Συγκεκριμένα, στην έκθεση θα λάμψει το νικηφόρο Peugeot 3008 DKR (#300).

Η Peugeot στο Ντακάρ:

1987: 1η θέση, Vatanen/Giroux (205 T16 Grand Raid)

1988: 1η θέση, Kankkunen/Piironen (205 T16 Grand Raid)

1989: 1η και 2η θέση, Vatanen/Berglund (405 T16 Grand Raid) και Ickx/Tarin (405 T16 Grand Raid)

1990: 1η, 2η και 3η θέση, Vatanen/Berglund (405 T16 Grand Raid), Waldegard/Fenouil (405 T16 Grand Raid) και Ambrosino/Baumgartner (205 T16 Grand Raid)

2016: 1η θέση, Peterhansel/Cottret (2008DKR)

2017: 1η, 2η και 3η θέση, Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena και Despres/Castera (3008DKR)

 

Τα 208 GTi και 308 GTi από την PEUGEOT SPORT

Οι ειδικοί της PEUGEOT SPORT δημιούργησαν δύο απόλυτες σπορ εκδόσεις για να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις: τις 208 GTi by PEUGEOT Sport και 308 GTi by PEUGEOT Sport. Τα βλέμματα θα στραφούν στο 208 GTi by PEUGEOT Sport με τη νέα σχεδίαση και τη μοναδική διχρωμία blue/glossy back, ενώ μία γεύση για τις δυνατότητες του 308 GTi by PEUGEOT Sport θα μπορεί να δώσει ένας προσομοιωτής που θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της μάρκας.