Η plug-in υβριδική Bentley Bentayga είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανανεώνεται


Το πιο σημαντικό με την plug-in υβριδική Bentayga είναι το ότι οι ήδη ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται πλήρως την ηλεκτρική αυτονομία της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BENTLEY
  • 5/1/2021

Το πλάνο της Bentley περιλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της έως το 2023, ενώ το 2025 θέλει να παρουσιάσει και το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό. Σε όλον αυτόν τον προγραμματισμό η Bentayga παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο και ήδη η plug-in υβριδική της έκδοση περνά στη δεύτερη φάση της παρουσίας της. Καθώς ακολουθεί την ανανέωση τόσο της στάνταρ έκδοσης όσο και της Speed.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το πως χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους οι ήδη κάτοχοι των υβριδικών Bentayga. Έτσι λοιπόν σχεδόν όλοι, σε ποσοστό που προσεγγίζει το 100%, χρησιμοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητό τους με ενεργοποιημένο το πρόγραμμα της αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης.

Επίσης οι μετακινήσεις του 50% των ιδιοκτητών καλύπτει συστηματικά αποστάσεις μικρότερες των 50 km, οι οποίες γίνονται όλες με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με πολύ χαμηλά λειτουργικά έξοδα. Και αυτό γιατί η ηλεκτρική αυτονομία της υβριδικής Bentayga φτάνει τα 50 km.

Η δυνατότητα αυτή εξασφαλίζεται από την μπαταρία των 17,3 kWh, η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής της οποίας είναι 160.000 χιλιόμετρα ή 8 χρόνια. Όσο για τη φόρτισή της, διαρκεί 2 ½ h μέχρι το 100% της χωρητικότητάς της. Το σύστημα πρόωσης που αποτελείται από το σύνολο βενζίνης των 3.0 lt και τον ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά θα εξακολουθούν και πάλι να αποδίδουν 450 PS και 700 Nm.