Η Porsche 718 Boxster GTS σπάει χρονόμετρα στην Autobahn


Τα 200 km/h από στάση σε μόλις 13,53 δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος που έγραψε η εκρηκτική 718 Boxster GTS στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο!

  • 31/8/2021

H Porsche 718 Boxster GTS κυκλοφόρησε το 2021 με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Κάτω από το καπό της GTS κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 4 λίτρων, ο οποίος έχει απόδοση 394 ίππους και 419 Nm ροπής. Η Porsche αναφέρει ότι το μοντέλο με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, έναντι των 4,3 δευτερολέπτων του μοντέλου με το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Τα λογότυπα Boxster 25 που βρίσκονται στο πίσω μέρος και πάνω στον πίνακα οργάνων υποδηλώνουν ότι αυτό το μοντέλο είναι ειδική έκδοση που γιορτάζει την 25η επέτειο της Boxster. Διαθέτει χάλκινη επένδυση σε σημεία όπως τα πλαϊνά ανοίγματα και τις μπροστινές εισαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό, υπάρχει δέρμα σε χρώμα Bordeaux Red.

Στο βίντεο του AutoTopNL, η GTS αγγίζει τα 100  km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής και σε 4 δευτερόλεπτα στην δεύτερη προσπάθεια. Καλύπτει το τέταρτο του μιλίου σε 11,9 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 200 km/h σε 13,53 δευτερόλεπτα. Η κάλυψη του μισού μιλίου διαρκεί 18,73 δευτερόλεπτα. Για να φτάσει τα 250 km/h απαιτούνται 23,58 δευτερόλεπτα και η ολοκλήρωση ενός μιλίου γίνεται στα 30,21 δευτερόλεπτα.

Η GTS, σύμφωνα με το GPS, έχει τελική ταχύτητα 284 km/h, ενώ το ταχύμετρο δείχνει 289 km/h.

Η έκδοση GTS 4.0 έρχεται εξ’ αρχής με το πακέτο Sport Chrono και εξοπλισμένη με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ διαθέτει έναν διακόπτη για το πρόγραμμα Sport Response στο τιμόνι. Είναι εξοπλισμένη με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ανάρτησης Porsche Active Suspension Management που μειώνει το ύψος οδήγησης κατά 20 χιλιοστά, έναντι μίας κανονικής Boxster, ενώ διαθέτουν, επίσης ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η καμπίνα διαθέτει αυτόματο σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, καθρέφτες αυτόματης σκίασης και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες. Ο οδηγός και οι επιβάτες κάθονται στα Sport Seats Plus καθίσματα της Porsche, ενώ υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες επένδυσης από δέρμα Alcantara.