H Porsche 911 αποκτά και χειροκίνητο κιβώτιο


Συγκεκριμένα οι εκδόσεις 911 Carrera S και Carrera 4S θα έχουν και έκδοση με το προαιρετικό μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2019

Ευτυχώς που υπάρχουν κατασκευαστές που για την ώρα αφουγκράζονται τις απαιτήσεις των οδηγών και ανταποκρίνονται. Πρόσφατα είχαμε γράψει για τις νέες BMW M3 & M4 οι οποίες θα έχουν και βασικές πισωκίνητες εκδόσεις με manual κιβώτιο. Τώρα έρχεται και η Porsche να ανακοινώσει και επίσημα την διάθεση μιας αντίστοιχης έκδοσης με χειροκίνητες αλλαγές για όσους θέλουν ακόμη πιο μεγαλύτερη συμμετοχικότητα.

Το 7άρι μηχανικό πάει πακέτο με το Sport Chrono Package και στην επίσημη ανακοίνωση της η Porsche αναφέρει πως δεν υπάρχει έξτρα χρέωση και πως το κιβώτιο είναι διαθέσιμο και για τις Cabriolet. Υπενθυμίζεται πως το αυτόματο διπλόδισκο PDK διαθέτει οκτώ σχέσεις.

Το Sport Chrono προσφέρει τις Dynamic Drivetrain Mounts (δυναμικές βάσεις), το πρόγραμμα διαχείρισης PSM Sport Mode, το συγχρονισμό στροφών (rev match), καθώς και το διακόπτη στο τιμόνι για την επιλογή των προγραμμάτων Normal, Sport, Sport Plus και Individual.

Όπως και στις προηγούμενη 911 Carrera S και 4S, έτσι και στις νέες το μηχανικό κιβώτιο συνδυάζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προς το παρόν η ανακοίνωση έρχεται από την βορειοαμερικανική Porsche η οποία λέει πως η διαδικασία των 0-60 mph (ή 0-96 km/h) ολοκληρώνεται σε 4 sec με τελική στα 304 km/h (είναι δηλαδή  0,7 sec πιο «αργή» από την PDK που έχει τελική στα 306).