H Porsche 911 GT2 RS με κιτ της Manthey-Racing


Η Manthey-Racing δημιούργησε ένα κιτ το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της Porsche 911 GT2 RS να κάνουν το αυτοκίνητό τους ακόμα ταχύτερο εντός πίστας και να του προσδώσουν μια πιο ρετρό εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 12/5/2021

Η συνεργασία της Porsche με την Manthey-Racing είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κιτ βελτίωσης της 911 GT2 RS χάρη στο οποίο το αυτοκίνητο αυξάνει την ικανότητα να κινείται ταχύτερα εντός πίστας.

Οι αλλαγές αφορούν στο νέο αεροδυναμικό πακέτο που προστίθεται στο αμάξωμα του μοντέλου, στην τοποθέτηση καλυμμάτων από ανθρακονήματα στο κάτω μέρος του οχήματος, στους νέους τροχούς από μαγνήσιο, στην αναβαθμισμένη ανάρτηση και στα φρένα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, στη συγκεκριμένη έκδοχή της θα τοποθετούνται νέα μπάκετ καθίσματα τα οποία έχει δημιουργήσει το τμήμα «Tequipment Accessories» της Porsche και τα οποία εκτυπώνονται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. 

Οι προσθήκες στην 911 GT2 RS βελτιώνουν την ικανότητά της να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα εντός πίστας και αυξάνουν ακόμη περισσότερο την οδηγική ικανοποίηση εντός αυτής, την οποία ούτως η άλλως προσφέρει η συγκεκριμένη έκδοση της 911.

Στο συγκεκριμένο κιτ δεν περιλαμβάνεται κάποια αλλαγή στον κινητήρα της 911 GT2 RS, ώστε να αυξηθεί και ιπποδύναμή του. Θυμίζουμε ότι σε αυτή υπάρχει ο twin-turbo εξακύλινδρος boxer κινητήρας, χωρητικότητας 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 700 PS/7.000 rpm και μέγιστη ροπή 750 Nm/2.500-4.500 rpm. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Porsche, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,8 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 340 km/h.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.