Η Porsche 911 GT3 Touring αποκαλύπτεται! (Video)


Είναι η δεύτερη φορά που η Porsche προσφέρει έκδοση Touring της 911 GT3. Και είναι ακριβώς η ίδια πανίσχυρη 911 GT3 των 510 ίππων με λίγο πιο συγκρατημένη εμφάνιση.

  • 16/6/2021

ΗPorsche 911 GT3 είναι ένα από τα ταχύτερα παράγωγα της 911 που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία από το Zuffenhausen. O ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4,0 λίτρων με απόδοση 510 ίππων και ροπή 470 Nm κάνει την τελευταία GT3 να φτάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 3,4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα.

Όπως και στην προηγούμενη Touring, έτσι και τώρα μπορείτε να πάρετε όλο το πακέτο της 911 GT3 σε ένα πιο «χαλαρό» κλασσικό στιλ Porsche. Η μεγαλύτερη οπτική διαφορά μεταξύ της παραδοσιακής 911 GT3 και της Touring είναι η πίσω πτέρυγα, ή για την ακρίβεια η απουσία της.

Τη θέση της πίσω αεροτομής πήρε ένα αυτόματα ανοιγόμενο πίσω σπόιλερ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες μικρές διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα, που εντοπίζονται στην εμπρός μάσκα και το πλαίσιο των παραθύρων που έχει χρωμιωμένο φινίρισμα πλέον. Το ίδιο και η εξάτμιση που όμως μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά και σε μαύρο σατέν φινίρισμα.

Οι τροχοί των 20 και 21 ιντσών από την κανονική GT3 μεταφέρονται και στην Touring, όπως και οι εξωτερικές χρωματικές επιλογές και οι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Μόνο που τώρα η Touring προσφέρει μία επένδυση με μαύρο δέρμα στο πάνω μέρος του ταμπλό και μία παλέτα εναλλακτικών επιλογών χρώματος για το κάτω μέρος του ταμπλό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4,0 λίτρων όπως αναφέραμε παραπάνω, μόνο που τώρα οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και στο 7τάχυτο αυτόματο PDK.