Η Porsche 935 επιστρέφει ξανά ως αγωνιστικό για τις πίστες (video)


Η παραγωγή της σπέσιαλ Porsche 935 Clubsport Racer θα περιορισθεί σε μόλις 77 αυτοκίνητα που θα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για χρήση στις πίστες.

  • 28/9/2018

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική φίρμα. Ο λόγος για την 935/78 που είχε πρωταγωνιστήσει πριν από δεκαετίες στο Le Mans και είχε γράψει το δικό της κεφάλαιο με το προσωνύμιο “Moby Dick”. Κατά μια έννοια η Porsche θα αναβιώσει αυτό το μοντέλο και θα το παρουσιάσει σε κοινή θέα στο παρασκήνιο του Rennsport Reunion που θα γίνει στην Laguna Seca της Καλιφόρνια.

Η νέα 935 βασίζεται πάνω σε μια 911 GT2 RS και όπως μπορείτε να δείτε ξεχωρίζει από το ρετρό εμφανισιακά αμάξωμα με την τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος. Η τελευταία ήταν αυτή που την ξεχώριζε στο παρελθόν και για αυτό της είχε αποδοθεί το διάσημο προσωνύμιο από την γνωστή φάλαινα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επίσης τροχοί που θυμίζουν το μοντέλο του 1968, απολήξει από τιτάνιο και καθρέπτες από την 911 RSR. Η ισχύς προέρχεται από τον twin-turbo επίπεδο εξακύλινδρο των 3,8 lt που αποδίδει 700 PS και συνδυάζεται με επτατάχυτο διπλόδισκο κιβώτιο PDK. Το βάρος περιορίζεται στα 1.380 kg. Η προ φόρων τιμή της Porsche 935 είναι στις 701.498 ευρώ.