H Porsche αγοράζει ακόμα περισσότερη… Rimac


Οι Γερμανοί αυξάνουν το μερίδιό τους στη κροατική Rimac εκταμιεύοντας για τον σκοπό αυτό το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ.

  • 8/3/2021

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Rimac αποτελεί μια κροατική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία επιχειρεί να αποκτήσει μια σπάνια ειδίκευση στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων υπεραυτοκινήτων.

Μπορεί, λοιπόν, μέχρι σήμερα να μην έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής κάποια από τα πολλά υποσχόμενα πρωτότυπα μοντέλα της, αυτό ωστόσο φαίνεται πως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τους Κροάτες και πολύ περισσότερο για τους επενδυτές που πίστεψαν στην προσπάθειά τους.

Μεταξύ αυτών και ο γερμανικός όμιλος VW ή για να είμαστε πιο ακριβείς η Porsche, η οποία όχι μόνο θέλησε να ενισχύσει το φιλόδοξο project της Rimac αλλά και να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της κροατικής εταιρείας.

Αρχικά απέκτησε το 15% των μετοχών της Rimac και σήμερα έρχεται να αυξήσει τη συμμετοχή της στο 24% δαπανώντας για τον σκοπό αυτό το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Rimac έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες για το πρώτο ηλεκτρικό hypercar της ιστορίας της και αν όλα πάνε καλά η αξία της αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Οι Γερμανοί ωστόσο δεν προσβλέπουν μόνον στην υπεραξία της κροατικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και στις τεχνολογίες που εκείνη εξελίσσει στην προσπάθειά της να γίνει ανταγωνιστική στο κορυφαία πεδίο δοκιμών που δεν είναι άλλο από την κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τη Rimac με το μέλλον της Bugatti, καθώς όταν ο γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών θα θελήσει να οδηγήσει στον εξηλεκτρισμό τα hypercar της γαλλικής φίρμας, οι Κροάτες θα αποτελέσουν την εύκολη και ταυτόχρονα της ενδεδειγμένη λύση για τη μετάλλαξη της αυτοκινητοβιομηχανίας του Molsheim.