H Porsche επιστρέφει στα ράλι με την Cayman GT4 Rallye


Η ιστορική γερμανική εταιρία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις αγωνιστικές της δραστηριότητες επιστρέφοντας στα ράλι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/1/2019

Την παρουσίασε ως concept τον περασμένο Αύγουστο και η ανταπόκριση του κοινού αλλά και των ομάδων ήταν άκρως ενθουσιώδης. Στο μεσοδιάστημα η Porche Cayman GT4 Rallye συμμετείχε στο Ράλι Γερμανίας με τον Romain Dumas στο τιμόνι, ενώ οι 100 παραγγελίες που είχε θέσει ως στόχο για να μπει το αυτοκίνητο στην παραγωγή έχουν ήδη ξεπεραστεί από καιρό.

Κάτι που θα συμβεί στην σεζόν του 2020 όταν πια το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε ιδιώτες και ομάδες για χρήση σε αγώνες ράλι. Το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες βασίζεται στην προηγούμενη Cayman GT4 Clubsport, όμως το μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή θα είναι από τη νέα γενιά που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, με το νέο κινητήρα των 425 ίππων 

Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο PDK έξι σχέσεων και ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου το οποίο είναι σχεδιασμένο για αγώνες. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου παραγωγής είναι το πρώτο που έχει κατασκευαστεί από προϊόντα φυσικής προέλευσης, έχοντας την ίδια στιβαρότητα και αντοχή με το το carbon fiber. 

To αγωνιστικό της Porsche ετοιμάζεται να συμμετέχει στην σεζόν του 2020 στα χέρια ιδιωτών, και μέχρι τότε θα δοκιμαστεί όλη την χρονιά σε διάφορα events έτσι ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στην φήμη της μάρκας. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα τρέξει σε έναν αγώνα σε χιόνι και πάγο με οδηγό τον Richard Lietz με στόχο την εξέλιξή του σε ράλι αντίστοιχων συνθηκών.