H Porsche έχει βάλει στο μάτι το Nürburgring


Στόχος για το επόμενο hypercar που θα ακολουθήσει σε περίπου 2-3 χρόνια από σήμερα είναι τα 6’30’’ στην Πράσινη Κόλαση.

  • 6/12/2018

Το νέο hypercar θα αποτελέσει τον διάδοχο της 918 Spyder και στο παρασκήνιο της έκθεσης του Los Angeles o Frank-Steffen Walliser, υπεύθυνος στο τμήμα Motorsport της εταιρίας, δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό πως στόχος είναι ένας γύρος στο Rind στα 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Η Porsche 918 Spyder των 887 PS είχε ως χρόνο στην γερμανική πίστα τα 6’57.

 «Πρέπει να πετύχουμε ένα 6’30’’ στο Nürburgring. Δεν με νοιάζει το σύστημα μετάδοσης και πρόωσης, αυτή η επίδοση είναι ο στόχος», δήλωσε ο Walliser στο TopGear. «Τα σπορ αυτοκίνητα ορίζονται από την απόδοσή τους και πρέπει να δούμε πώς θα το επιτύχουμε. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 6’30’’ είναι μια μεγάλη πρόκληση. Και αν ένα υβριδικό μπορεί να ακούγεται απίθανο, ένα ηλεκτρικό hypercar ακόμη περισσότερο».

Αυτή την στιγμή η Porsche 919 Hybrid Evo κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου (με 5’19,55’’ και βελτιωμένη δίχως να πληροί τις νόρμες της FIA), όπως και μία βαρέως αναβαθμισμένη 911 GT2 MR. Ωστόσο μιλάμε για ειδικές κατασκευές και έτσι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Ring παραμένει η Aventador SVJ με χρόνο 6’44,97.