H Porsche ξαναβγάζει στην παραγωγή την 993 Τurbo!


Έστω και για ένα και μόνο κομμάτι, η 911 Τurbo του 1998 επιστρέφει δείχνοντας την διαχρονική αξία της μάρκας στο πέρασμα των χρόνων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 25/8/2018

Η μόδα της αναβίωσης παλιών μοντέλων έφθασε και στην Porsche, για την οποία εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι ετοιμάζει κάτι σπέσιαλ. Και αυτό δεν είναι άλλο από την Project Gold 911 Turbo, της 993 Turbo για την ακρίβεια, η παραγωγή της οποίας τελείωσε το 1998, όμως χάρη στην αγάπη και την επιμονή των μηχανικών του ειδικού αυτού τμήματος της εταιρίας, επιστρέφει στην ζωή, έστω και ως ένα και μοναδικό κομμάτι.

Για να κατασκευαστεί αυτή η ξεχωριστή 993, οι μηχανικοί πήραν ένα παλιό σασί και ξεκίνησαν από την αρχή το "χτίσιμο" μιας Porsche είκοσι χρόνων πριν. Το πλαίσιο πέρασε από ειδικές διαδικασίες ώστε να αποκτήσει αντισκωριακές ιδιότητες, ενώ βάφτηκε με τις ίδιες διαδικασίες από τις οποίες περνούν οι σύγχρονες Porsche. Μάλιστα είναι βαμένη με το ειδικό Golden Yellow χρώμα που υπάρχει στην ειδική έκδοση 911 Τurbo S Exclusive Series.

To αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον ίδιο εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα 3.6 λίτρων που απέδιδε 450 άλογα. Το μηχανικό κιβώτιο αλλά και η τετρακίνηση ήρθαν απο τμήμα κλασικών μοντέλων της Porsche. Μάλιστα ο αριθμός πλαισίου της είναι ειδικός, και είναι ο ακριβώς επόμενος από την τελευταία 911 Turbo παραγωγής που κατασκευάστηκε το 1998.

Στο εσωτερικό διατηρείται η παλιά κλασική εικόνα των Porsche εκείνης της εποχής, με κάποιες πινελιές πολυτέλειας από το Porsche Exclusive Manufaktur τμήμα, όπως για παράδειγμα οι χρυσές ραφές στα σημεία που υπάρχει δέρμα. 

Αυτό το αυτοκίνητο είναι πλέον και οριστικά η τελευταία 993 Turbo που κατασκευάστηκε ποτέ. Η Porsche έχει αποφασίσει να μην την κρατήσει σε μουσείο, αλλά να την βγάλει σε δημοπρασία, που θα γίνει για τα 70ά γενέθλια της εταιρίας στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Οι πρώτοι υπολογισμοί πάντως κάνουν λόγο για επταψήφιο νούμερο, κάτι που μάλλον αξίζει με όλη αυτή την ιστορία και την ανθρώπινη φροντίδα που την συνοδεύουν.