H Porsche παρουσίασε τη νέα αγωνιστική 718 Cayman GT4 Clubsport


Η νέα Cayman για τις πίστες είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη σε δύο παραλλαγές, που απευθύνονται και σε διαφορετικούς τύπους οδηγών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/1/2019

Στην Porsche έχουν μάλλον αποφασίσει να σπάσουν όλα τα ρεκόρ παρουσίασης παραλλαγών των μοντέλων τους. Έτσι μόλις 2 εβδομάδες μετά την επίσημη πρεμιέρα ης 718 Τ η γερμανική εταιρεία των σπορ μοντέλων παρουσίασε την αγωνιστική 718 Cayman GT4 Clubsport, η οποία αντικαθιστά την προηγούμενη αντίστοιχη Cayman.

Σε σχέση με την τελευταία έχει να παρουσιάσει έναν ακόμα πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα καθώς και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα το ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο, όπως με περηφάνεια αναφέρει η Porsche, που κάποια μέρη του αμαξώματός του -συγκεκριμένα οι πόρτες και η πίσω αεροτομή- είναι κατασκευασμένα από συνθετικό υλικό το οποίο αποτελείται από φυτικές ίνες.

Σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς το συγκεκριμένο υλικό έχει παραπλήσιο βάρος και ακαμψία με το ανθρακόνημα. Ο κινητήρας της 718 Cayman GT4 Clubsport είναι εξακύλινδρος boxer 3.800 cc με 425 PS και 425 Nm και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο PDK 6 σχέσεων.

Σημαντική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι το ότι πλέον υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η εισαγωγική λέγεται Trackday και απευθύνεται σε ερασιτέχνες πιλότους και διαθέτει μη ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, κλιματισμό, καθώς τόσο ABS όσο και ESP. Εδώ το ρεζερβουάρ είναι 80 λίτρων και η τιμή ξεκινά από τις 134.000 ευρώ προ φόρων.

Η έκδοση Competition είναι για πιο έμπειρους και πιο «επαγγελματίες» οδηγούς και έτσι διαθέτει ρυθμιζόμενα σε τρία στάδια αμορτισέρ, ενσωματωμένους πνευματικούς γρύλους, σύστημα κατανομής της ισχύος πέδησης μεταξύ των δύο αξόνων, αυτόματο σύστημα διεύθυνσης, γρήγορα αφαιρούμενο τιμόνι και ρεζερβουάρ 115 λίτρων. Όσο για την τιμή της ξεκινά από τις 157.000 ευρώ, πάντα προ φόρων.