H Porsche παρουσιάζει τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητά της (video)


Οι πέντε πιο ακριβές Porsche είναι εντυπωσιακές και κάθε μια έχει τη δική της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/12/2018

H γερμανική Porsche είναι από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές σπορ μοντέλων, ενώ παράλληλα έχει να επιδείξει και μια μεγάλη παρουσία στους αγώνες κάθε είδους εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά πολλά από τα αυτοκίνητά της είναι περιζήτητα από τους απανταχού συλλέκτες και αυτό ισχύει τόσο για μοντέλα παραγωγής της όσο και για αγωνιστικά.

Στα τελευταία η ιστορία τους, η κατάστασή τους, οι διάσημοι οδηγοί αλλά και τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει ωθούν τις τιμές τους στα ύψη. Αντίστοιχα στα μοντέλα παραγωγής ένα τυχόν VIP πρώην ιδιοκτήτης ανεβάζει το τυχόν κόστος κτήσης, όπως βέβαια και η σπανιότητα τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί η γερμανικής εταιρεία παρουσιάζει την πεντάδα των πιο ακριβών μοντέλων της, συνεχίζοντας την επιτυχημένη αυτή σειρά των βίντεο. Φυσικά κάθε μοντέλο από τα πέντε της λίστας έχει τους δικούς της λόγους που βρίσκεται σε αυτή.

Η 550A Spyder π.χ. που άλλαξε χέρια για 5.170.000 δολάρια έχει συνδέσει άμεσα τον όνομα και την ιστορία της με το θάνατο σε τροχαίο του James Dean. Αντίστοιχα η 956, μιας από τις διαθέσιμες πουλήθηκε 10.120.000 δολάρια πέρα από τις επιτυχίες της στις πίστες ήταν για 35 ολόκληρα χρόνια το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο περίφημο Nürburgring. Και αυτή πάντως συνδέεται με ένα δυσάρεστο γεγονός, το θάνατο του κάτοχου του ρεκόρ στο Ring, του Γερμανού πιλότου Stefan Bellof.