H Porsche προχωρά με την Cayenne Coupe


Ο επικεφαλής της Porsche, όπως είπε σε βρετανικό περιοδικό, έδωσε το πράσινο φως και έτσι μέσα στο 2019 η Cayenne θα αποκτήσει και έκδοση κουπέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/6/2018

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Porsche θα ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή της να προχωρήσει στην παραγωγή μιας έκδοσης κουπέ της καινούργιας, 3ης γενιάς της Cayenne. Ο λόγος της κίνησης αυτή είναι ο άμεσος ανταγωνισμός με την (καινούργια) BMW X6, την Mercedes GLE Coupe και φυσικά με το άλλο μεγάλο κουπέ του ομίλου Volkswagen, το Q8.

Φυσικά ακόμα δεν είναι γνωστή η επίσημη επωνυμία της, αν δηλαδή θα λέγεται Cayenne Coupe ή κάπως αλλιώς, ενώ το σίγουρο είναι πως το πίσω μέρος της θα έχει μια έντονα κεκλιμένη πέμπτη πόρτα σε συνδυασμό με νέας σχεδίασης πίσω φώτα. Το όλο στυλ να παραπέμπει στην επίσης καινούργια Panamera, ενώ πιο μικρά αναμένεται να είναι και τα παράθυρα, γεγονός που θα προσδίδει μια ακόμα πιο δυναμική εικόνα.

Το πιο πιθανό είναι πως η κουπέ έκδοση της Cayenne δεν θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες πετρελαίου και έτσι η βάση θα είναι ο V6 των 2.900 cc με τα δύο turbo που αποδίδει 440 PS και 550 Νm. Η κορυφαία επιλογή θα είναι ο επίσης bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών της μάρκας που κινεί την Panamera turbo και αποδίδει 550 PS και 700 Nm, ενώ είναι άγνωστο αν θα υπάρξει και υβριδική έκδοση.

Όσο για την έναρξη των πωλήσεων υπολογίζεται μέσα στο 2019, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως στα πλάνα της εταιρείας υπάρχει και μια αντίστοιχη έκδοση της Macan.