Η Porsche Taycan λίγο πριν την παραγωγή


Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικές νέες φωτογραφίες που δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα την επερχόμενη Taycan.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/3/2019

Απέχουμε περίπου έξι μήνες προτού η Porsche παρουσιάσει επίσημα την Taycan. Ωστόσο, οι νέες φωτογραφίες δείχνουν πολύ πιο καθαρά την ηλεκτρική Porsche να δοκιμάζεται στην Σκανδιναβία και κάπου κοντά στον αρκτικό κύκλο. Από τις πολικές θερμοκρασίες οι ειδικοί διαπιστώνουν την αξιοπιστία και την απόδοση της Taycan στη Νότια Αφρική ή στο καμίνι του Ντουμπάι.

Η Porsche αναφέρει πως η Taycan έχει τεσταριστεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη, από τις ΗΠΑ έως την Κίνα, από την Φινλανδία έως την Αραβία. Οι κλιματολογικές συνθήκες ποικίλουν από τους -35 έως τους 50 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία από το 20 έως το 10% και σε υψόμετρα από 85 μέτρα έως και 2.000 μέτρα πάνω από το ύψος της θάλασσας.

Σε όλες αυτές τις δοκιμές έγιναν πάνω από 100.000 φορτίσεις των μπαταριών! Και σε αυτό το εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών η Porsche χρησιμοποίησε περίπου 1.000 δοκιμαστές, μηχανικούς και τεχνικούς, οι οποίοι κάλυψαν περίπου 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα! "Μετά από τις προσομοιώσεις των υπολογιστών και τις περιεκτικές δοκιμές σε πάγκους, φτάσαμε στο τελικό στάδιο αυτού του απαιτητικού προγράμματος δοκιμών", δήλωσε ο Stefan Weckbah, VP της σειράς μοντέλων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: στην βασική με 402 PS, στην ενδιάμεση 4S με 540 PS και στην κορυφαία Turbo (και ας μιλάμε για ηλεκτρικό) με πάνω από 600 PS. H αυτονομία θα κυμαίνεται στα 500 km (προφανώς στην βασική έκδοση) με την σούπερ ταχυφόρτιση της Porsche να «γεμίζει» 100 km σε μόλις 4 λεπτά φόρτισης.

Η εταιρία ήδη δέχεται παραγγελίες με προκαταβολή της τάξης των 2.500 ευρώ, και το αντίπαλο δέος του Tesla Model S έχει ήδη συγκεντρώσει 20.000 πελάτες που αναμένουν την γερμανική εταιρία να ξεκινήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου της. Η επίσημη παρουσίαση της Taycan θα γίνει πριν σηκώσει αυλαία η έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η τιμή εκκίνησης θα είναι περίπου στις 70.000 ευρώ.