H Porsche Taycan σπάει το ρεκόρ ταχύτητας εντός κτιρίου! (βίντεο)


Η κοινή λογική θέλει τα αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους. Εάν όμως κάποιος επιθυμεί να οδηγήσει εντός του κτιρίου του, μέχρι τι ταχύτητα μπορεί να φτάσει; Την απάντηση τη δίνει η Porsche Taycan στο video που ακολουθεί.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 11/2/2021

Στην πράξη, κανένας δεν θα το κάνει αυτό. Ή σχεδόν κανένας… Γιατί η ίδια η Porsche το έκανε και μάλιστα διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε εδώ και 10 χρόνια ένα Ford Fiesta Rallycross, με 140 km/h! Για το σκοπό αυτό επιστράτευσε την Taycan Turbo S, την κορυφαία ηλεκτρική της πρόταση, πίσω από το τιμόνι της οποία; βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Leh Keen. Όσο για το κτίριο που επιλέχθηκε, ήταν το Convention Center της Νέας Ορλεάνης, ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος κτήρια των ΗΠΑ.

Η βασική διαδικασία ήταν το αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση, στη μία πλευρά του κτιρίου, αγγίζοντας όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα, πριν αναγκαστεί να φρενάρει και να ακινητοποιηθεί, στην άλλη πλευρά. Η καταγραφή του ρεκόρ έγινε με ένα μόνο πέρασμα, αν και προηγήθηκαν μερικές δοκιμές, με χαμηλές ταχύτητες.

Οι άνθρωποι της Porsche είχαν φροντίσει να χρησιμοποιήσουν συμβατικά ελαστικά (τα οποία είχαν προθερμάνει, ώστε να έχουν τη βέλτιστη πρόσφυση), καθώς και να πληρούν απόλυτα τα κριτήρια που έχει θέσει η επιτροπή των βραβείων Guinness, ώστε να μετρήσει κανονικά το ρεκόρ.

Γι’ αυτό το λόγο και η Taycan δεν έφερε προβολείς, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο η όλη απόπειρα δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί με αυτοκίνητο παραγωγής. Η συγκεκριμένη διαφοροποίηση, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο πουθενά, εξασφάλιζε και αυτή την παράμετρο…

Η κατάρριψη του ρεκόρ κίνησης σε εσωτερικό χώρο πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στις 18 Νοεμβρίου του 2020. Παρόλα αυτά, η Porsche επέλεξε να μην αποκαλύψει κάτι μέχρι τώρα, που ανέβασε το σχετικό βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Όσο για την ταχύτητα που κατάφερε να πιάσει, εντός κτιρίου, ανήλθε στα 165,1 km/h! Ένα νούμερο αρκετά τρομακτικό, αν σκεφτείς ότι κινείσαι ανάμεσα σε κολώνες, ενώ στο βάθος βλέπεις τον τοίχο να πλησιάζει επικίνδυνα…